Het eerste golfnieuws

Philip Price nog steeds in de running voor een kaart voor de US PGA tour

ImageRyder Cup speler Phillip Price (foto) heeft zijn droom om een kaart te behalen voor de US PGA tour nog steeds in stand kunnen houden. Met een openingsronde van 70 slagen staat hij gedeeld 26e van de 81 spelers die aan het toernooi in Florida meedoen. Een oefenronde op de Orange County National (Crooked Cat Course) kon hij niet spelen, na het Volvo Masters vloog hij direct door naar Amerika.

Als Price deze week deze kwalificatiewedstrijd overleeft dan mag hij naar de finale van de Qualifying School die aan het eind van deze maand over 6 dagen gespeeld gaat worden.

Ryan Hietala leidt in het toernooi na een sublieme ronde van 66 slagen. De Zweden Carl Pettersson en Mathias Gronberg hadden 69 respectievelijk 71 slagen nodig.

Op de Deerwood Club in Kingwood, Texas hebben 2 Europeanen ook goed uitzicht op de finale. De Zweed Christopher Hanell (70 slagen) staat gedeeld 11e en de Duitser Alex Cejka (72 slagen) staat gedeeld 25e.

In Beaumont, Californi?, wordt op de Oak Valley Golf en Country club ook gespeeld, daar leidt onder andere de Italiaan Emanuele Canonica met 71 slagen.