DP World Tour

Q-School DP World Tour: Darius van Driel begint sterk, maar de rest moet nog aan de bak!

Darius van Driel

De eerste ronde van de 6 is inmiddels gespeeld in Spanje. Darius van Driel en Wil Besseling kwamen in actie op de golfbaan van Infinitum Golf en speelden de Lakes Course, terwijl Mike Toorop en Lars van Meijel in actie kwamen op de Hills Course.

Van Driel (foto) kwam binnen met 2-onder en staat daarmee op de 29e plaats, terwijl Besseling de baan afliep met 73 (+1). Op de andere golfbaan scoorde Toorop hoog met 74 slagen (+3) en Van Meijel met 77 slagen (+7). De beste 70 spelers zullen de laatste twee ronden mogen spelen, waar slechts 25 plekken beschikbaar zijn voor de DP World Tour; de rest zal de Challenge Tour of een deel van de Europese Tour mogen spelen. Gelukkig wordt de cut pas na 4 ronden bepaald.

Jeppe Kristian Andersen gaat met één slag voorsprong de tweede ronde van de Final Stage Qualifying School in, na een briljante ronde van 64 slagen op de Lakes Course bij INFINITUM.

De Deen maakte negen birdies en twee bogeys om naar de top van het klassement te klimmen, één slag voor op de Fin Tapio Pulkkanen op de tweede plaats.

Andersen, die vorige week speelde in de Rolex Challenge Tour Grand Final gesteund door The R&A, gelooft dat zijn vermogen om zich aan te passen aan winderige omstandigheden cruciaal was voor zijn succes in de eerste ronde.

“Het was een zeer mooie ronde golf,” zei hij. “Ik speelde vorige week de Challenge Tour Grand Final in Mallorca, dus ik ben erg gewend aan de wind.

“De wind op de Lakes Course was vandaag meedogenloos en ik gebruikte gewoon mijn ervaring van vorige week. De wind was eerlijk in richting en omdat ik uit Denemarken kom, kan ik mijn spel aanpassen aan deze omstandigheden.

“Ik moest vandaag vertrouwen op de omstandigheden omdat de fairways vrij breed waren, maar het is nog steeds eng om de bal over het water te slaan en te vertrouwen op de wind om hem terug te brengen in het spel. Dat was de sleutel voor mij vandaag.

“De Hills Course zal morgen strakker zijn, dus ik zal meer ijzers van de tee gebruiken om de bal in de fairway te houden. Ik zal een vergelijkbaar gameplan aannemen, maar ik zal mijn balvlucht moeten aanpassen om iets lager te zijn vanwege de hoogteverandering in de heuvels.”

De 28-jarige maakte indruk op de Challenge Tour dit seizoen, eindigend op de 36e plaats op de Road to Mallorca Rankings na zijn afstuderen aan de Nordic Golf League in 2022. Nu streeft hij naar een DP World Tour-kaart, waarbij de top 25 en gelijkenissen deze week speelrechten verdienen op de wereldwijde golfbaan.

“Ik had het gevoel dat mijn seizoen vorige week eindigde, maar dit is een extra kans,” zei hij. “Ik ga gewoon mijn best doen en hopelijk kan ik eindigen in de top 25 en mijn DP World Tour-kaart veiligstellen. Het was mijn eerste seizoen op de Challenge Tour dit jaar en ik heb nog veel te leren, maar ik zal mijn best doen om nog een niveau hoger te komen.”

IJslands Haraldur Magnus staat op de derde plaats met vijf onder par, samen met de Welshman Jack Davidson, de Fransman Mathieu Decottignies-Lafon, de Australiër Haydn Barron, de Duitser Jannik De Bruyn, de Amerikaan Braden Thornberry en de Deen Sebastian Friedrichsen.

Zes spelers delen de tiende positie met vier onder par, waaronder amateur Joshua Berry, de Duitser Freddy Schott en de Engelsman Jamie Rutherford.

De tweede ronde begint om 9:05 uur lokale tijd, waarbij Andersen afslaat op de Hills Course samen met de Indiër Manu Gandas en de Australiër Elvis Smylie om 10:28 uur.