Ladies Tour

Dewi Weber knalt in ANNIKA Driven By Gainbridge At Pelican, Brooke Henderson aan kop

De Nederlandse golfster Dewi Weber kende een indrukwekkende start in de ANNIKA Driven By Gainbridge At Pelican. Met een ronde van 6-onder staat ze slechts 2 slagen achter de leider in het klassement, de Canadese Brooke Henderson. De 27-jarige maakte geen fouten maar wel 6 birdies in haar ronde!

Brooke Henderson (foto) nam de leiding na de eerste dag van The ANNIKA Driven By Gainbridge At Pelican door te openen met een ronde van acht-onder-par 62. Een lange birdie putt op haar laatste hole, de par-drie negende, bracht haar op 29 slagen op de front nine, voorbij een groep met onder andere Jin Young Ko en Patty Tavatanakit.

Henderson, die de LPGA-seizoensopener in Florida won, heeft sindsdien niet meer gewonnen en is gezakt naar de 13e plaats op de wereldranglijst voor vrouwen en staat op de 14e plaats in de Race to CME Globe.

“Dit jaar is mijn balans zeker een kracht van me geweest en het is de laatste paar maanden niet zo scherp geweest als ik zou willen,” zei Henderson, die onlangs van ijzers wisselde en het gevoel heeft dat ze de goede kant op gaat.

“Om alle 18 greens te raken is meer wat ik gewend was. Het voelt geweldig om mijzelf veel birdiekansen te geven.”

Dit is het laatste toernooi voor de top 60 spelers om de seizoensafsluitende CME Group Tour Championship te bereiken in Naples. Dat is geen probleem voor Henderson of Ko, die op nummer 5 staat na twee LPGA-overwinningen.

Voor anderen die op 63 stonden, is het echter een ander verhaal. Tavatanakit, een voormalig major-kampioene, staat op nummer 61 en is perfect begonnen.

“Uiteraard wist ik wat ik moest doen,” zei Tavatanakit. “Ik ben behoorlijk gestrest, maar tegelijkertijd voel ik dat ik alles onder controle heb.

“Ik heb alles gedaan zonder spijt. Ik ga hier gewoon zijn en weten dat ik alles heb gedaan wat ik kon.”

Emily Kristine Pedersen staat op nummer 80 en Minami Katsu uit Japan staat op nummer 78, en zij schoten ook 63. Katsu herstelde zich laat op een prachtige dag op Pelican Golf Club, begon de back nine met vijf birdies in zes holes om in de buurt van de top van het klassement te komen.

Lexi Thompson, die voor het eerst speelde sinds ze de cut miste met drie slagen in Las Vegas op de PGA Tour, opende met een 64 en stond op een gedeelde zesde plaats. Ze heeft meer dan vier jaar niet gewonnen en zal waarschijnlijk derde of beter moeten eindigen om deel te nemen aan de seizoensfinale in Naples.

Thompson begon aan de back nine, draaide zich om en maakte vier birdies in vijf holes.

“Ik ging de dag in wetende dat ik birdies moest maken,” zei Thompson. “Het weer was perfect – misschien vijf mijl per uur toen het waaide – dus ideaal weer voor ons.

“Ik wist dat ik birdies moest maken, maar ik probeerde me aan mijn spelplan te houden met mijn slagen en op de vlaggen te mikken en mezelf zoveel mogelijk birdiekansen te geven.”

Verdedigend kampioen Nelly Korda opende met een 70, terwijl Lydia Ko genoegen moest nemen met een 67. Op nummer 101 in de Race to CME Globe zou ze waarschijnlijk alleen op de tweede plaats moeten eindigen om het Tour Championship te bereiken en haar titel te verdedigen.