ALPS Tour

Q-School ALPS Tour: Thom Hoetmer en Rick Hessing door naar de Finale!

Zie wij Thom Hoetmer en Rick Hessing volgend jaar op de ALPS Tour?

In een spannende reeks kwalificatierondes voor de ALPS Tour Q-School hebben Thom Hoetmer en Rick Hessing zich met glans geplaatst voor de langverwachte finale. Met strakke prestaties en een flinke dosis doorzettingsvermogen hebben deze Nederlandse golfers zich weten te onderscheiden.

Thom Hoetmer liet zien dat hij in topvorm verkeert door zich moeiteloos te kwalificeren met twee ronden van 69 slagen, wat resulteerde in een gedeelde vierde plaats. Zijn constante spel en scherpe focus gaven hem een stevige positie in het veld, waardoor hij vol vertrouwen richting de finale kan gaan.

Ook Rick Hessing verdiende zijn plek in de eindstrijd, zij het met een zenuwslopende finish. Hessing wist precies op de cut lijn van +4 te belanden, waarmee hij zijn doorzettingsvermogen onderstreepte. Een prestatie van formaat die hem een welverdiende plek in de finale opleverde.

Helaas moest Boris Smit het hoofd buigen, ondanks een indrukwekkende ronde van 68 slagen. Met een totaalscore van 148 slagen, slechts één slag boven de cut, miste hij nipt de kans om door te gaan naar de volgende fase. Toch heeft Smit met zijn sterke spel laten zien dat hij een geduchte golfer is om rekening mee te houden.

Voor Bas Vermeulen (+9), Che de Bake (+19), Beau Coenraad (+9) en Kev Echteld (+10) eindigde het avontuur helaas in de kwalificatierondes. Desondanks hebben zij waardevolle ervaring opgedaan die hen alleen maar sterker zal maken in toekomstige wedstrijden.

De finale van de Q-School ALPS Tour staat gepland van 15 tot en met 17 november op de Golf Nationale in Rome. Een baan die vorig jaar nog werd veroverd door Lars van der Vight, wat de anticipatie voor dit jaar alleen maar vergroot. De Nederlandse golffans kunnen reikhalzend uitkijken naar de prestaties van Hoetmer en Hessing, die ongetwijfeld vastberaden zullen strijden voor een plek op de ALPS Tour. Het belooft een boeiende finale te worden, vol met golfplezier en onvoorspelbare wendingen op het groene gras van Rome.