Het eerste golfnieuws

Putts vallen niet voor Lafeber, Cejka wint het Lancome Trophy in Parijs

ImageHet wilde niet lukken op de laatste dag van het Lancome Trophy in Parijs voor Maarten Lafeber. Dit keer waren het niet de drives die verkeerd gingen maar simpelweg de putts die niet wilden vallen.

Meerdere keren lag Lafeber voor birdie maar hij wist er maar een paar te verzilveren.

Uiteindelijk eindigde hij opnieuw zijn ronde boven par (73 slagen +2).

Het regende op de laatste dag van het toernooi. Het waren geen buien, maar toch voldoende om drijfnat te worden. Lafeber leek hiervan geen last te hebben maar kon op een of andere manier niet tot scoren komen. Hij eindigde na twee dagen de leiding te hebben genomen op de gedeelde 13e plaats.

Lafeber verdiende ruim 19.950 euro.

De Duitser Alex Cejka (foto) won het toernooi, zijn eerste titel sinds zeven jaar. Met een ronde van 68 slagen eindigde hij op 12-onder par. Hij heeft daarmee twee slagen voorsprong op Carlos Rodiles. De derde plaats op 9-onder par wordt gedeeld door Jean-Francois Lucquin en Angel Cabrera.

Aan het begin van de vierde ronde stond Ian Woosnam slecht een slag verwijderd van de leiding. Hij speelde niet goed op de laatste dag. Zijn bal belandde tot tweemaal toe in het water en dat bracht zijn ronde op 72 slagen (+1).

Cejka was heel erg blij en opgelucht met zijn titel. ?Ongelooflijk. Dit is voor mij heel bijzonder want het is mijn eerste overwinning op de Tour in 7 jaar tijd. Het lijkt geen 7 jaar, soms lijkt het wel 25 jaar!?, aldus de gelukkige winnaar.