Het eerste golfnieuws

Phil Tataurangi wint het Invensys Classic

ImageDe Nieuw-Zeelander Phil Tataurangi heeft met het Invensys Classic zijn allereerste overwinning op de PGA Tour behaald. Tataurangi begon zijn laatste ronde in Las Vegas op vijf slagen achterstand op David Duval.

Met 10 birdies en geen enkele bogey ging hij rond in 62 slagen en won hij het toernooi met een slag verschil. De Nieuw-Zeelander, die lange tijd geplaagd werd door een blessure aan zijn nek, won 900.000 dollar met zijn titel.

Toen Tataurangi in het clubhuis kwam na zijn ronde waren er nog een aantal spelers die zijn totaalscore over 90 holes van 330 slagen (29-onder par) hadden kunnen verbeteren. Het lukte echter geen van hen. Als Jim Furyk een birdie had gemaakt op de laatste hole in plaats van een bogey, had hij nog een play-off kunnen afdwingen. Nu eindigde hij met 332 slagen op de 4e plaats. Jeff Sluman (67) en Stuart Appleby (66) delen met 331 slagen de 2e positie. Appleby vormde op een gegeven moment de grootste bedreiging voor Tataurangi. Hij speelde zes holes van de laatste negen in 6-onder. Op de 18e hole miste hij echter een cruciale birdie putt van 3 meter.