Het eerste golfnieuws

Lafeber leidt nog steeds, nu samen met Cejka in Lancome Trophy

ImageMaarten Lafeber is er ondanks een ronde boven par in geslaagd om na 3 dagen in het Lancome Trophy de leiding te behouden. De Duitser Alex Cejka deelt met -9 deze positie.

Lafeber speelde zijn ronde tot en met hole 10 goed, 3 birdies en 1 bogey verstevigenden zijn positie in het klassement. Vanaf hole 10 ging het echter mis, een hook van de tee op 11 en een hook op 12 (een par 3 van 171 meter) waar zijn bal helemaal links van de green landde zorgden voor een reeks van bogies. Op 14 sloeg hij opnieuw zijn bal in het bos en een dubbel bogey was het resultaat. Uiteindelijk eindigde hij zijn ronde op +3 en -9 voor het toernooi.

De 44-jarige Ian Woosnam was de enige die geen last leek te hebben van de stevige wind die waaide over de baan. Met een ronde van 65 slagen (-6) klom hij omhoog in het klassement naar de gedeelde 3e plaats op -8.

Bradley Dregde, Simon Dyson, Ian Garbutt en Greg Turner zullen het met eveneens -8 nog erg spannend maken op de laatste dag van het toernooi. Als Lafeber zijn drives weer midden fairway kan houden, komt hij zeker in aanmerking voor de titel.