ProGolf Tour

ProGolf Tour: De Bruyn benut de allerlaatste kans en slaat toe!

Adendorf, Duitsland – Dankzij een droomronde van 63 slagen (-8) op de laatste dag van het Castanea Resort Championship behaalde Jannik de Bruyn (-14) zijn eerste titel op de Pro Golf Tour voor Michael Hirmer in het laatste evenement van het seizoen (-12). Naast de twee Duitsers vieren nog drie andere spelers promotie naar de Challenge Tour.

Wat half maart in Egypte begon aan het begin van het Pro Golf Tour-seizoen 2022, vond deze week zijn laatste – en spectaculaire – climax in het rustige Adendorf bij Lüneburg. Na twaalf toernooien in zes verschillende landen vormde het Castanea Resort Championship de passende afsluiting van een succesvol seizoen, dat in de finale op zoek was naar een toernooiwinnaar, de winnaar van de Order of Merit en vijf nieuwe spelers op de Challenge Tour.

Voor de drie speelronden had een groot aantal spelers de kans om in de laatste meters promotie te maken met een overwinning in Adendorf en de daarbij behorende 7.800 punten voor het seizoensklassement. Daar hoorde ook Jannik de Bruyn bij, die dit seizoen vier top tien resultaten op zijn naam had staan ​​– maar één top resultaat ontbrak voor de top 5 in het algemeen klassement. De man uit Mönchengladbach eindigde vorig jaar twee keer als derde. Het was nog niet genoeg geweest voor de echt grote coup op de Pro Golf Tour – tot deze belangrijke week in Adendorf.

“Ik heb na twee ronden een paar keer aan de leiding gestaan ​​en heb toen niet kunnen winnen”, zei De Bruyn, die het dit keer andersom deed. Deze keer was hij de laatste dag twee slagen achter op leider Alexandre Petit van Frankrijk begonnen – en eindigde hij zelfs bovenaan. De 23-jarige uit GC Hösel maakte een sensationele start en scoorde negen birdies op de eerste 13 holes. “Vanaf het begin speelde ik heel constant en putte ik erg goed. Ik sloeg alles wat binnen handbereik was. Dat gaf me veel zelfvertrouwen.” De laatste holes begonnen met een comfortabele voorsprong. De Bruyn was navenant ontspannen. “Het was heel cool. Ik was relatief rustig de laatste paar holes en kon ervan genieten. Ik begin langzaam de impact van deze overwinning te beseffen, dus ik ben zeker blij.”

De eerste Pro Golf Tour-titel kwam op het perfecte moment voor De Bruyn. “Het doel van het seizoen was absoluut de Challenge Tour-kaart en vandaag was de laatste kans om dit doel te bereiken.” Dankzij de 7.500 punten sprong hij naar de vierde plaats in het seizoensklassement. De Challenge Tour-kaart is daarmee veilig. “Het is een logische en belangrijke stap voor mij omdat ik nu een volledig seizoen kan plannen.”

Een van de eersten die het beste wenste was de zus van De Bruyn, die aan de vooravond van de finaledag arriveerde om haar broer te steunen op deze belangrijke dag. “Ik denk dat ze vandaag mijn geluksfee was. Ze kalmeerde me altijd als we in de ronde praatten. Dat was heel gezellig.” Nu gaan ze samen op vakantie voordat het vliegtuig volgende week naar Engeland vertrekt, waar De Bruyn voor het eerst afslaat met zijn speelrecht op de Challenge Tour.

Hirmer wint seizoensklassement

Michael Hirmer, teamgenoot van De Bruyn en naaste achtervolger op de laatste dag van het Castanea Resort Championship, verzekerde zich van de overwinning in het algemeen klassement dankzij zijn tweede plaats in de seizoensfinale. De 25-jarige won de Gradi Polish Open in juni en verzamelde het hele jaar door consequent punten – de toppositie is een welverdiende beloning voor een zeer sterk seizoen.

Naast de twee Duitsers kunnen ook Jean Bekirian (Frankrijk), Alan de Bondt en Yente van Doren (beiden België) zich verheugen op de Challenge Tour-kaart. Daar starten ze vanaf 2023 allemaal in categorie 13b. Ook Philipp Katich (Duitsland), Victor Veyret (Frankrijk), Felix Schulz (Oostenrijk), Dario Antonisse en Mike Toorop (beiden uit Nederland) krijgen volgend jaar een paar starts op de Challenge Tour (categorie 17). Marc Hammer, die de Order of Merit op de achtste plaats eindigde, verzekerde zijn ticket dankzij zijn Challenge Tour-titelwinst.

Peter Zäh: “We kunnen heel trots zijn”

Voor de achtste keer op rij vond de seizoensfinale van de Pro Golf Tour plaats op de Castanea-masterbaan in het golfresort Adendorf – en voldeed opnieuw meer dan aan de hoge normen. “Zoals elk jaar keken we enorm uit naar deze week in het Castanea Resort en waren we getuige van een waardige afsluiting van het seizoen. Van de kwaliteit van de cursus tot de professionele behandeling en ondersteuning van alle betrokkenen, we kunnen erg trots zijn op onze langdurige samenwerking met Castanea. Een dikke merci aan iedereen die dit evenement mogelijk heeft gemaakt!