ALPS Tour: Italiaan Gregorio De Leo leidt Vince van Veen beste Nederlander

De Italiaan Gregorio De Leo leidt met een 9 onder par 63 aan het einde van ronde 1. Op een gedeelde 2e plaats met 7 onder par, de Fransman Augustin Hole en de Oostenrijker Daniel Hebenstreit. Op de 4e plaats slechts 1 slag terug, de Oostenrijker Daniel Gurtner en de Italiaan Andrea Saracino. Er is een gelijkspel van zes punten voor de 6e plaats op 5 onder par, waaronder twee van de winnaars van dit seizoen: Tomas Guimaraes Bessa uit Portugal en Gary Hurley uit Ierland.

Vince van Veen wist met 3-ondercals beste Nederlander in het toernooi te starten. Davey Porsius kwam met 2-onder van de golfbaan. Lars Keunen en Koen Kouwenaar openden met par en Floris de Haas, helaas mede door een dubbel bogey, op +3.

Een typische herfstdag met bewolkte luchten, een lichte bries en koude temperaturen in Noordwest-Italië, verwelkomde spelers voor de eerste ronde van de 2022 Castelconturbia Alps Open, gespeeld op Golf Club Castelconturbia in Agrate Conturbia, Italië. Deze week is het laatste evenement van het reguliere Alpen Tour-seizoen waar spelers proberen de laatste punten te pakken om een ​​stap in de ranglijst te maken voorafgaand aan de 2022 Emilia Romagna Alps Tour Grand Final van volgende week. Het spel begon vanmorgen om 8:00 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. De voorspelling blijft de rest van de week koud en voor de laatste ronde van vrijdag wordt wat regen verwacht.