Pro Golf Tour

Pro Golf Tour seizoen 2021 vanaf april en Castanea Golf Resort verlengt drie jaar

Castanea Resort Championship 2020, Pro Golf Tour, Finale, 30.9.2020.

Goed nieuws van de Pro Golf Tour: nadat 13 van de 20 oorspronkelijk geplande rankingtoernooien en de Qualifying School in het Corona-jaar 2020 werden gehouden, gaat in 2021 ook de Satellite Tour, die in Duitsland is gevestigd, van start.

De start van het seizoen staat gepland voor april in Egypte, de finale van de grote tour begin oktober op het Castanea Golf Resort in Adendorf. Tussendoor zouden nog eens 16 tot 18 toernooien in maximaal zeven landen de Golf Stars of Tomorrow kansen moeten geven om te spelen en uiteindelijk een kans om de Challenge Tour te beklimmen.

Diedorf – “We plannen een compact seizoen 2021 met een goedgevulde toernooikalender”, zegt Peter Zäh, de algemeen directeur van de Pro Golf Tour. “Realistisch gezien kunnen we er niet van uitgaan dat je in het voorjaar van 2021 weer zonder beperkingen kunt vliegen en reizen, en daarom zullen we onze kalender voor 2021 pas in april in voorraad hebben – ook om onze leden in een vroeg stadium zekerheid te bieden over de planning.” De Egyptenaar Ain Sokhna zal de Pro Golf Tour 2021 aftrappen, later zullen Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Duitsland en Nederland op de tourkalender staan ​​en ook Marokko staat op het verlanglijstje voor 2021.

Dat de Pro Golf Tour nog steeds erg populair is bij de gastclubs, blijkt uit de verlenging van het contract met het Castanea Golf Resort: het Castanea Resort Championship, de finale van de tour met 50.000 euro, zal tot en met 2023 doorgaan in het golfresort in Adendorf, Nedersaksen. In 2021 vieren de Pro Golf Tour en Castanea de tiende verjaardag van hun samenwerking.

“Het Castanea Golf Resort in Adendorf (foto boven) is sinds 2012 de locatie voor de Pro Golf Tour en ondersteunt jonge golftalenten om hen in staat te stellen hun weg te vinden van amateur naar professional en deel te nemen aan toernooien op de Challenge Tour en tot slot de Europese Tour”, zegt Marion big Osterhues, manager van het Castanea Golf Resort. “De Pro Golf Tour past perfect bij ons resort en we kijken uit naar de andere eindtoernooien en het jubileum in het Castanea Golf Resort volgend jaar.”

Tour-CEO Peter Zäh voegt toe: “Het is een meevaller voor ons dat we de komende jaren onze finale kunnen houden op het Castanea Golf Resort. Het parcours wordt elk jaar verbeterd, is altijd in uitstekende staat en een uitstekende sportieve en in elk opzicht waardige etappe voor onze seizoensfinale, die evenzeer geldt voor het hele resort. We zijn erg blij dat ons seizoenshoogtepunt de komende jaren ook in Adendorf zal plaatsvinden! ”