Pro Golf Tour

Pro Golf Tour: Dario Antonisse nu beste Nederlander in het Cuber Open

Dario Antonisse

Na twee speelrondes van het Cuber Open, een toernooi op de Pro Golf Tour, is Dario Antonisse uitgegroeid tot de beste Nederlander. Hij staat momenteel op een gedeelde zevende plaats met een score van acht onder par. Mike Toorop volgt hem op één slag afstand. Aydan Verdonk heeft een aanzienlijke stijging gemaakt en bevindt zich nu op een gedeelde veertiende plaats met vijf onder par. Antonisse voltooide zijn ronde in 65 slagen, Toorop in 67 en Verdonk in 68 slagen.

Michael Wedema, die het toernooi in Duitsland als beste Nederlander begon, is gezakt naar een gedeelde zeventiende plaats en staat nu op 4-onder. Na een ronde van 66 slagen op maandag, noteerde hij zes slagen meer voor een ronde van 72 slagen (+2). Koen Kouwenaar was de laatste Nederlander die de cut haalde met een score van één onder par en hij deelt de 43e plaats.

Nordin van Tilburg, met twee keer een score van 71 slagen, miste de cut op par met één slag te veel. Michel van Zijl, met scores van 73 en 71 slagen, miste de cut met twee slagen boven par. De amateurs Gavin de Gelder (+7) en Philip Pammler (+16), samen met professional Mike Korver (+23), misten eveneens de cut.

Er zijn na de tweede ronde nu drie leiders te weten de Duitser Nils Dobrunz en de Zwitsers Cedric Guggler en Robert Foley. Zij hebben met 10-onder een slag voorsprong op ook drie spelers en wel de Belg James Meyer de Beco en de Fransen Aubin Lacaze en Clement Charmasson.

Pro Golf Tour: Michael Wedema een van de leiders in Duitsland