Pro Golf Tour 2019: 675.000 euro aan prijzengeld bij 21 toernooien in zeven landen

Ook in het seizoen 2019 zal de Pro Golf Tour haar leden een gevarieerd als lucratieve toernooi kalender aanbieden en wel tussen 15 januari en 2 oktober. De professionals spelen in 21 toernooien voor een totaal van 675.000 euro aan prijzengeld. De route bevat haltes in Egypte, Marokko, Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Nederland en in Duitsland. De twee openingsevenementen in Egypte zijn al gespeeld; Vanaf 3 februari staat de eerste van de acht toernooien van dit jaar in Marokko op het programma met de Open Prestigia in Casablanca.

Nadat de succesvolle opening in Egypte, staan ​​er nu acht toernooien in Marokko gepland voor de komende weken. Vijf evenementen in februari en maart in de regio Casablanca, dan gaat de tour verder naar Agadir, Tazegzout en voor de eerste keer naar Ifrane. Daar, in het bergachtige achterland bij Fès, staat de première van de “Open Michlifen” gepland op 9 en 11 april. Voor de eerste keer treedt de Pro Golf Tour op in de “Le Michlifen Golf & Country Club”. Het resort beschikt over een 18-holes championship course ontworpen door Jack Nicklaus en is de top-klasse kader voor de finale van Marokko Series 2019.

Het toernooi is gedoteerd met een verhoogd prijzengeld van 40.000 euro, waardoor het gastland en tegelijkertijd de Pro Golf Tour zijn succesvolle tienjarige partnerschap vieren. “We zijn blij om deze uiterst vruchtbare en aangename samenwerking met een nieuw toernooi te erkennen,” zei Rainer Goldrian, de managing director van de Pro Golf Tour. “Marokko stelt ons in staat om aan het begin van het seizoen vroeg in het jaar uitstekende golfbanen te bezoeken onder goede omstandigheden, die cruciaal is voor de sportieve ontwikkeling van de spelers en het succes van hun toekomstige carrière.”

In het seizoen 2019 zullen ze dit blijven doen in elf andere Pro Golf Tour-toernooien in Centraal-Europa. Traditioneel begint de tweede helft van het seizoen met de Haugschlag NÖ Open, die plaatsvindt van 24 tot 26 april in het Oostenrijkse Haugschlag Golf Resort. Dan wordt het EXTEC Trophy van Atomic drankjes in Liberec (10-12 mei) gespeeld dan de KUHN Maßkonfektion Open in GC Glashofen-Neusass in Walldürn-Neusäß (2-4 juni) gevolgd door het Czech Classic 2019 Golf Resort Kaskáda in Brno (18 juni tot en met 20) en het Poolse Open, die ten noorden van Wroclaw zal plaatsvinden van 26-28 juni.

Na de uiterst succesvolle première in het seizoen 2018 keert de Pro Golf Tour van 1 tot 3 juli terug naar Leipzig voor de lokale Golf & Country Club. De Leipzig Golf Open heeft dit jaar 45.000 euro aan prijzengeld. Van 11 tot 13 juli komt de Tour in Nederland en wel in Broekpolder voor het Broekpolder International Open. De klassieker “Raiffeisen Pro Golf Tour St. Poelten gepresenteerd door Elation Travel” neemt de spelers van 24-26 juli voor de tweede keer mee naar Oostenrijk.

Voor twee toernooien in augustus in Duitsland (16 augustus-18 augustus) en Tsjechië (23 augustus-25 augustus) is de locatie nog niet vastgesteld; Zeker is in ieder geval, de finale van de Pro Golf Tour is dit jaar weer in het uiterste noorden plaats: Vanaf 30 september – 2 oktober zullen de beste spelers van de Tour op Golf Resort Adendorf gaan spelen en zal het de winnaar van Castanea Resort Championship in 2019 opleveren.