Luiten begint sterk in het Saudi International, Pieters pakt de leiding

De European Tour spelers zijn in Saudi Arabië voor het Saudi International dat wordt gespeeld op de Royal Greens Golf & Country Club. De veiligheid rond de baan is opgeschroefd omdat IS heeft aangekondigd een terroristische aanslag te komen plegen in het land! Ook de Nederlandse deejay Tiësto die daar optreed is gewaarschuwd. De hoop is dat het alleen bij een dreiging blijft en dat het land een aanslag bespaard blijft.

Joost Luiten begon goed de wedstrijd en met 4-onder bezit hij na de eerste ronde van het toernooi de gedeelde achtste plaats. Met zes birdies en twee bogeys wist Luiten zich in de top 10 van de wedstrijd te spelen.

De Belg Thomas Pieters (foto boven) nam de leiding met 7-onder par. Pieters die bijna altijd de indruk geeft dat het niet lekker loopt wist de ene birdie na de andere uit te holen. Zat er meer in? Hij had nog wel wat gemiste kansen maar bogeys bleven weg. Landgenoot Thomas Detry begon de wedstrijd met een ronde van 68 slagen (-2), de par van de Royal Greens Golf & Country Club is 70.

De nummer 1 van de wereld, Justin Rose, is ook aanwezig net als de nummer twee Brooks Koepka. De laatste kwam met 1-onder het clubhuis binnen en Rose liet een ronde van par noteren.