Het eerste golfnieuws

Price maakt grote kans op titel Colonial Championship

ImageDe Zimbabwaan Nick Price (foto) gaat als leider de laatste ronde in van het Colonial Championship.

Nadat op zaterdagochtend eerst de door regen stil gelegde tweede ronde werd uitgespeeld door 19 spelers, deelde hij de leiding met Mexicaan Esteban Toledo.

Tijdens de derde ronde wist hij los te breken van Toledo en met een ronde van 66 slagen (4-onder par) heeft hij een voorsprong van vijf slagen op de overige spelers. Met een totaalscore van 220 slagen (10-onder par) na drie ronden maakt hij grote kans op de titel. Dat zou zijn eerste titel zijn sinds hij het St. Jude Classic won in 1998.

De 45-jarige Price won in de jaren ?90 niet minder dan 15 toernooien, een prestatie die alleen door Tiger Woods is ge?venaard.

In het jaar 1994 won hij 6 titels, waaronder het British Open en het PGA Championship. Ook was hij meerdere malen speler van het jaar.

Op de tweede plaats staan Phil Tataurangi, Kenny Perry en Steve Flesch op 205 slagen (5-onder par). Toledo deelt samen met Tom Watson en David Toms de 5e plaats op 206 slagen. Toms, winnaar van het PGA Championship, maakte 8 birdies tijdens de beste ronde van het toernooi van 64 slagen (-6).