Het eerste golfnieuws

Prachtig duel tussen Montgomerie en Woods tijdens het Deutsche Bank-SAP Open

ImageDe overgebleven Nederlanders Maarten Lafeber en Rolf Muntz zullen er op de laatste dag van het Deutsche Bank-SAP Open alles aan doen om hoger te eindigen dan hun 43e, respectievelijk 49e plaats in het toernooi. Lafeber speelde net als Muntz zijn 3e ronde in 71 slagen.

Colin Montgomerie en de Duitser Alex Cejka gingen met twee slagen voorsprong op Tiger Woods (foto) de derde ronde in van het Deutsche Bank-SAP Open. Woods werkte de achterstand op de eerste hole al gelijk weg. Hij had slechts 64 slagen nodig voor zijn ronde. Voordat Montgomerie de baan inging, had Woods de leiding al overgenomen met 31 slagen over de eerste negen holes. De Schot liet zich echter niet zomaar wegspelen en had slechts ??n slag meer nodig dan zijn achtervolger.

Tijdens de ronde gingen Montgomerie en Woods min of meer gelijk op. Het was uitermate spannend en pas aan het eind van de ronde bleek dat Montgomerie met ??n slag voorsprong op Woods de laatste dag zou ingaan met een totaalscore van 17-onder par. Montgomerie werd tijdens zijn spel geplaagd door rugpijn en werd daarvoor tijdens de ronde twee keer behandeld. Het is de vraag of hij maandag wel in staat is om de strijd tegen Woods voluit aan te gaan.

Justin Rose speelde goed en staat op de derde plaats met 14-onder par.
17 onder: Colin Montgomerie
16 onder: Tiger Woods
14 onder: Justin Rose
12 onder: Greg Owen
11 onder: Pierre Fulke, Ricardo Gonzalez, Alex Cejka, Richard Green
10 onder: Eduardo Romero
9 onder: Santiago Luna, Padraig Harrington, Robert Karlsson, Marten Olander, Mark Pilkington