Het eerste golfnieuws

Lafeber en Muntz door in Duitsland

ImageDe Nederlanders Maarten Lafeber en Rolf Muntz zijn er in het Duitse St. Leon Rot in geslaagd om de cut te halen, dit was helaas niet het geval voor Robert-Jan Derksen.

Muntz, na de eerste dag nog de sterkste van de Nederlanders, zakte wel flink in het klassement door op zijn eerste ronde van 70 nu een ronde van 73 slagen te laten volgen. Met -1 deelt hij de 50e plaats.

Maarten Lafeber kwam zeer sterk terug op de tweede dag van het toernooi. Na zijn 73 van de eerste dag speelde hij nu zijn ronde in 69 slagen. Hij maakte over zijn ronde 5 birdies en 2 bogeys voor een totaal van 69 slagen. Lafeber staat nu gedeeld 39e in het klassement.

Derksen kwam in een heel vervelende reeks van bogeys terecht. Na een bogey op 2 en een birdie op 4 maakte hij op 7, 8, 9 en 10 eveneens bogeys om vervolgens op 15 nog een bogey te maken en op 17 een birdie voor een ronde van 76 slagen. Hij eindigde na twee dagen spelen op +5 en dat was een flink aantal slagen teveel.

Tiger Woods staat met -8 (69 en 67 slagen) twee slagen verwijderd van de leiders Colin Montgomerie (foto) en Alex Cejka die hun ronden eindigden op een totaalscore van -10. Darren Clarke, Mark Pilkington, Ian Woosnam en de linkshandige Richard Green staan gedeeld 3e met -9.