Porsche European Open: Marcus Armitage wint Darius van Driel tweede!

Een emotionele Marcus Armitage is eindelijk een European Tour winnaar geworden nadat hij met zijn geweldige laatste ronde van zeven-onder 65 slagen het Porsche European Open in Duitsland won. Darius van Driel eindigde in Duitsland op de tweede plaats op slechts twee slagen van de winnaar.

De 33-jarige Armitage had bij het ingaan van de derde en laatste ronde vier slagen achterstand maar hij stormde naar de nummer 1 positie nadat hij zijn eerste negen holes in slechts 29 slagen had afgerond, inclusief een hole-out voor een eagle twee op de par-vier zevende.

“The Bullet”, een van de meest populaire figuren op de European Tour op sociale media, breidde zijn voorsprong op het achtervolgende peloton verder uit met drie birdies in vier holes vanaf de 11e voordat de eerste tekenen van zenuwen opdoken op de lange 16e.

Armitage kwam ver achter op de green met zijn derde slag en koos ervoor om te putten, een beslissing die averechts werkte toen hij zijn vierde slag miste en dat leidde tot zijn eerste dropshot.

De charismatische Engelsman miste vervolgens de green op de par-drie 17e, maar hij maakte par en hij maakte een goede par-vijf op de laatste nadat zijn afslag in de dikke rough had geslagen.

Nadat hij het met acht onder par zijn score had ingeleverd trok Armitage zich terug op de range om zich voor te bereiden op een mogelijke play-off, die waarschijnlijk leek toen Southgate zich herstelde van een zes op de elfde hole met birdies op 12 en 15 om binnen één slag van hem te komen.

Maar Southgate wist dat hij een birdie of beter nodig had nodig had om het toernooi te winnen om extra holes te forceren en trok vervolgens zijn afslag zo het water in aan de linkerkant en was te ver naar achteren om te proberen de green te bereiken met zijn derde.

Darius van Driel koos verassend genoeg voor een lay-up vanaf iets meer dan 200 meter ondanks het feit dat hij een eagle nodig had om de score van Armitage te evenaren.

Met een par voor Van Driel en een bogey voor Southgate kon Armitage zijn eerste European Tour overwinning vieren. Southgate en Van Driel moesten daardoor genoegen nemen met een gedeelde tweede plaats die zij samen deelden met de leider in de eerste ronde Thomas Detry (69) en voormalig Ryder Cup-ster Edoardo Molinari (70).

“Het is nog niet echt doorgedrongen, het is een nieuw gevoel denk ik”, zei Armitage, wiens overwinning hem ook een plaats verzekert in de US Open van volgende week in Torrey Pines.

Toen ik laatst een oefenronde had, heb ik nog nooit in mijn leven zoveel ballen verloren in een oefenronde. Om hier te staan als Porsche European Open-kampioen is best cool. Ik ben een emotionele man, ik heb moeite om het hier onder controle te houden. Ik probeerde gewoon te ademen en kalm te zijn.

Twintig jaar geleden verloor ik mijn moeder en sinds die dag droom ik hiervan, een winnaar te zijn, en je hebt dagen waarop je denkt dat het misschien nooit gebeurt, maar nu dus wel. Vandaag is een geweldige dag en ik weet zeker dat ze trots op mij zou zijn en iedereen in mijn team die me heeft geholpen, deze is voor mij.”

Joost Luiten en Wil Besseling eindigden in Duitsland met 2 en 1-onder op de gedeelde 11e en 18e plaats.

Voor Armitage was er een cheque van bijna 180.000 euro. Van Driel verdiende ook flink met een cheque van ruim 70.000 en Luiten en Besseling moesten het dit keer doen met ruim 17 en 13.000 euro.

In de algemene ranking van de European Tour, de Race to Dubai, is Joost Luiten nog steeds de hoogste genoteerde Nederlander met een 54e plaats. Van Driel volgt hem nu op plek 70 voor Besseling die op de 101ste plek staat.

Darius van Driel beste Nederlander in Porsche European Open

Porsche European Open naar 54 holes