De show gaat door in Frankrijk voor de 18e editie van de Open de la Mirabelle d’Or

9 juni 2021 – Metz, Frankrijk. De 18e editie van de Open de la Mirabelle d’Or keert terug naar zijn traditionele datum in juni en lijkt te hebben wat nodig is om een ​​geweldige show te bieden door de getalenteerde Alps Tour-spelers die zich verzamelen op Golf de la Grange aux Ormes, in Oost-Frankrijk .

Van 11 tot 13 juni zullen 144 spelers uit 15 landen strijden om een ​​prijzengeld van € 40.000 en 45.000 punten. Op donderdag 10 mei wordt de eerste Pro-am van het jaar in het Alps Tour-schema gespeeld.

De meeste van de top tien spelers op de Order of Merit tellen mee, inclusief de top drie, evenals vijf winnaars van de seizoenstoernooien van 2021 tot nu toe: uit Italië, Jacopo Vecchi Fossa (Abruzzo Open), Stefano Mazzoli (Antognolla Alps Open) en  vers van zijn Egyptische overwinning twee weken geleden, Luca Cianchetti (Red Sea Little Venice Open); uit Frankrijk, amateur Paul Margolis, Mira Live the Soul Open-kampioen; uit Spanje, Angel Hidalgo Portillo, winnaar van het Ein Bay Open.

Met 70 Franse spelers bevestigd, zal er een sterk contingent zijn dat strijdt om de felbegeerde trofee, afgelopen september gewonnen door de Spanjaard Alejandro Del Rey, nu actief op de Europese Tour. Onder hen zijn eerdere toernooiwinnaars Maxime Radureau die won in 2017 en Xavier Poncelet die zegevierde in 2012. Ook Pierre Pineau, nummer 3 op de Order of Merit, zal zijn eerste overwinning aan zijn seizoen toevoegen na de twee 2e plaatsen in de Ein Bay Open en Abruzzo Open.

Van de Nederlanders staat tot nu toe alleen Lars Keunen op de inschrijflijst, 

Ook Issa Nlareb staat in het deelenemersveld voor de Open de la Mirabelle d’Or. De 30-jarige speler uit Kameroen, die in februari 2018 werd getroffen door bacteriële meningitis en complicaties opliep die leidden tot een gedeeltelijke amputatie van zijn benen en vingers, haalde vorige maand de krantenkoppen toen hij de cut haalde in de Ein Bay Open in Egypte, met drie birdies op de laatste vier holes. Hij hoopt dit wapenfeit te kunnen herhalen, zijn deelname zelf is eens te meer het bewijs dat een ijzeren wil elke handicap kan overwinnen.

De Golf de la Grange aux Ormes zorgt altijd voor een geweldige ontvangst voor de spelers en gasten. De door Philippe Gourdon ontworpen baan net buiten Metz in de regio Lotharingen in Frankrijk biedt een par 71, 6664 yard/6094 meter parkachtig terrein omzoomd met eeuwenoude bomen. De fairways zijn over het algemeen breed, maar met dichte ruige over de hele lengte om eventuele eigenzinnige drives te grijpen.