Bijna alle Nederlanders door in Duitsland waar Darius van Driel in de top drie staat

Darius van Driel lijkt op weg naar zijn beste klassering in een European Tour event. De 32-jarige Van Driel kwam met 4-onder op slechts 1 slag van de leiders Maverick Antcliff en Matthew Southgate in het Porsche European Open te staan. Ging Van Driel op de eerste dag nog rond in 1-onder oppde best moeilijke golfbaan van de Green Eagle Golf Courses in Hamburg op de tweede dag werd het een ronde van 3-onder.

Joost Luiten revancheerde zich van zijn openingsronde van 76 slagen en wel op de tweede dag. Met 8 slagen minder, 68 slagen, wist hij zijn score op level par te krijgen en heeft hij nog steeds zicht op een overwinning.

Wil Besseling die de tweede ronde begon vanaf hole 10 krabde zich flink achter zijn oren na de tripple bogey op zijn tweede hole. Van schrik maakte hij erna nog een bogey en toen ging de knop om. Met birdies op 13, 16 en 18 en een birdie op hole 1 en bogey op 5 en een birdie op 9 hield hij zijn score op par en voor de wedstrijd op +1. Besseling deelt daarmee de 32e plaats.

Titelverdediger Paul Casey wist met 75 en 69 slagen de cut te halen. Hij staat nu met par op dezelfde hoogte als Luiten  op de gedeelde 19e plaats.

De cut kwam in Duitsland op +3 te liggen en dat betekende voor Lars van Meijel dat hij weer richting huis kon. Met twee ronden van 76 slagen eindigde hij met +8 op 5 slagen van de cut.

Darius van Driel beste Nederlander in Porsche European Open