PING lijft Viktor Hovland in, voormalig wereldnummer 1 als amateur

PHOENIX – Viktor Hovland, de voormalig beste amateur ter wereld heeft een contract getekend met PING. Hovland, die vorig weekend tijdens het US Open de 12e plaats wist te bemachtigen en tekende voor de laagste score van 72 holes (280) door een amateur in de geschiedenis van het evenement, maakt zijn debuut als een PING-stafpro op het Travellers Championship van deze week.

Terwijl hij een speler was voor de Oklahoma State University Cowboys, waar hij drievoudig All-American was, won Hovland de 2018 Amerikaanse Amateur op Pebble Beach, wat hem een ​​uitnodiging opleverde voor de Masters en het US Open van dit jaar.

De collegiale carrière van Hovland culmineerde in de Ben Hogan Award 2019, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste herenuniversiteit, terwijl alle amateurcompetities van de afgelopen 12 maanden in aanmerking worden genomen. Hij won drie collegiale evenementen en eindigde met een score van 68,59 tijdens zijn laatste jaar in Oklahoma State. Hij was lid van het winnende team van het NCAA Championship 2018 van de school.

De 21-jarige komt uit Oslo, Noorwegen, een feit dat grote vreugde brengt aan de Solheim-familie, de eigenaren van PING, waarvan de wortels zijn terug te voeren op Bergen, Noorwegen, de geboorteplaats van PING-oprichter Karsten Solheim. De CV van Hovland omvat een overwinning bij de Noorse amateurkampioenschappen in 2014 en hij bouwt sindsdien zijn referenties verder.

“Nu spelen met PING is echt spannend voor mij omdat ik altijd enorm veel respect heb gehad voor het bedrijf en wat het vertegenwoordigt,” zei Hovland. “Dankzij de technologie achter de apparatuur en de service die ze bieden, kan ik me concentreren op beter worden en me niet druk maken over mijn clubs. De Noorse connectie is ook echt cool. Karsten Solheim en zijn gezin hebben zoveel gedaan voor het golfspel. Hun steun aan het team van Oklahoma State en hun rol in de ontwikkeling van Karsten Creek zijn slechts enkele voorbeelden van de geweldige dingen die ze doen voor golf. Ik ben vereerd om deel uit te maken van hun golffamilie en kijk ernaar uit om met hen samen te werken terwijl ik aan mijn professionele carrière begin. ”

Bij het US Open schakelde Hovland over naar de nieuwe G410 LST-driver van PING en zag geweldige resultaten.

“De G410 LST-driver past goed bij mijn spel”, voegde Hovland toe. “Normaal gesproken pas ik mijn clubs niet aan vóór een dergelijk groot toernooi”.

Als onderdeel van een meerjarige overeenkomst speelt Hovland met minimaal elf PING-clubs, waaronder een driver en een putter. Zijn caps laten PING zien en hij draagt een PING Tour golfbag.

De financiële voorwaarden en de duur van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.