DP World Tour

Darius van Driel start zeer goed in Duitsland en Joost Luiten wat minder!

En weer heeft een Nederlander een goede start in een toernooi en wel dit keer op de Europese Tour en in Duitsland. In het BMW International Open dat gespeeld wordt op de Golfclub München Eichenried dichtbij München wist Darius van Driel met 3-onder op de gedeelde 5e plaats te komen. Van Driel mocht in dit toernooi spelen omdat hij een aantal weken geleden nog tweede werd in België. Normaal komt Van Driel uit op de Challenge Tour maar gezien ook zijn prestatie in dit toernooi hoort hij net als Joost Luiten op de Europese Tour.

Van Driel (foto boven) wist vooral op de tweede negen toe te slaan. Met birdies op 16, 17 en 18 een birdie op 5 en een bogey op 14 hield hij zo zijn score op 3-onder.

Luiten had een wat mindere start met 73 slagen (+1). Ook hij wist birdie te maken op de 18e maar de 16e en 17e hole maakte hij niet als Van Driel een birdie maar een bogey. Voor de rest in de ronde zaten een birdie op 4 en op 11 maar ook bogeys op 12 en 14.

De Italiaan Andrea Pavan (foto) nam de leiding in het toernooi na een ronde van 66 slagen. Hij wordt op 1 slag afstand gevolgd door Oliver Wilson en de held van Duitsland Martin Kaymer.

Ook de Belgen Thomas Pieters, Thomas Detry en Christopher Mivis begonnen de wedstrijd net als Van Driel met 3-onder.