PGA Tour staat afstand meetapparaten toe!

GPS-apparaten, zoals de SX500 van SkyCaddie (foto), kunnen vanaf 2021 worden gebruikt bij de PGA of America’s drie grote kampioenschappen maar wel op voorwaarde dat ze alleen de afstanden laten zien.

De PGA of America moet spelers in staat stellen afstand meetapparatuur te gebruiken tijdens competitierondes tijdens de drie jaarlijkse grote kampioenschappen – het PGA-kampioenschap het PGA-kampioenschap voor vrouwen en het Senior PGA-kampioenschap.

Dergelijke apparaten, waaronder laserafstandsmeters en GPS-eenheden, waren voorheen alleen toegestaan ​​voor oefenrondes, maar nooit voor wedstrijdrondes.

De nieuwe regels worden van kracht voor 2021, te beginnen met het PGA-kampioenschap dat in mei op Kiawah Island wordt gehouden.

Bij elk afstand meetapparaat moeten de mogelijkheden voor hellings aanpassing worden uitgeschakeld, zodat hoogteverschillen niet worden gecompenseerd en het apparaat geen club aanbevelingen kan doen.

Jim Richerson, President van de PGA of America, zei: “We zijn altijd geïnteresseerd in methoden die kunnen helpen de speelsnelheid tijdens onze kampioenschappen te verbeteren. Spelers en caddies gebruiken ze al lang tijdens oefenrondes om relevante afstanden te verzamelen. ”

Met uitzondering van de Legends Tour van de European Tour, zijn afstandsmeters momenteel niet toegestaan ​​voor toernooien zowel voor mannen als vrouwen.