Pebble Beach Pro-Am: Jordan Spieth met twee slagen voorsprong vierde ronde in! 

Jordan Spieth wist ook op de derde dag een hole-out voor eagle te maken op Pebble Beach. Spieth nam daarmee met twee slagen verschil op Daniel Berger, Patrick Cantlay, Tom Hoge, Nate Lashley en Russell Knox de leiding.

Spieth worstelde in zijn tweede negen waarbij de harde wind soms voor verrassende slagen zorgde. Zijn magische hole-out van 160 meter voor eagle op de 16e bracht hem weer aan de top van het klassement en naast Daniel Berger op dat moment.

Berger sloeg vervolgens op de 18e zijn afslag de baan uit en ging met drie van de tee. Ook zijn derde slag was niet erg goed en met een lay-up lag hij in vier slagen nog niet op de green. Zijn 5e slag wist hij wel op de green te krijgen en met twee putts stond er een dubbel bogey op zijn kaart.

Spieth die nog steeds zoekt naar een overwinning sinds hij The Open in 2017 won heeft nu goede hoop op een nieuwe overwinning. Hij zal echter op de laatste dag zijn afslagen beter moeten doen want hij miste met regelmaat fairways en greens.

Zijn eagle op de 16e Spieth maakte hij door het slaan van een enorme draw en die misschien niet helemaal de bedoeling was, maar het had het gewenste resultaat. zijn bal landde 3 meter rechts van de pin en spinde vervolgens de helling af en zo de hole in.

De consistente Knox wist zijn eerste 9 in 33 slagen te eindigen om vervolgens in zijn tweede 9 holes enkel alleen parren te maken. Casey wist in zijn ronde drie birdies te maken maar ook een dubbel bogey.  Op de korte vijfde hole sloeg hij zijn wedge over de green en had vervolgens nog vier slagen nodig om hem in de cup te laten verdwijnen.

Paul Casey, de nummer twee van 2019, kwam met 10-onder onder andere naast Jason Day te staan, de nummer twee van 2018.