Pebble Beach Pro-Am: Jordan Spieth pakt halverwege de leiding 

Jordan Spieth heeft na de tweede ronde van het Pebble Beach Pro-Am een voorsprong van één slag op Daniel Berger. De Amerikaan hoopt nog steeds op zijn eerste overwinning sinds het winnen van The Open in 2017. Henrik Norlander uit Zweden staat met twee slagen achter op de derde plaats, terwijl het Engelse duo Paul Casey en Tom Lewis drie slagen van de leider staan op de gedeelde vierde plaats naast de leider in de eerste ronde Patrick Cantlay.

De drievoudig grote kampioen volgde na zijn openingsronde van 65 slagen op Pebble Beach met een vijf-onder 67 op Spyglass Hill op vrijdag. De 27-jarige wist op vier van zijn laatste zes holes een birdie te maken om zo het weekend in te gaan met 12 onder.

Spieth dreigde uit de top 100 van de wereld te vallen tot hij met een gedeelde vierde plaats in het Waste Management Phoenix Open van vorige week dit wist te voorkomen. Hij wist op de tweede dag met zes birdies met een bogey, een drie-putt, zijn tweede ronde te eindigen. 

Cantlay was niet in staat om zijn record van 62 uit de eerste ronde te herhalen, met  1-over, 73 slagen, bracht de Amerikaan op negen onder.

Lewis kwam even binnen twee slagen van de leider nadat hij bogeys aan weerszijden van een chip-in eagle maakte op de zevende hole van Spyglass Hill, terwijl Casey de laatste birdiede en een tweede ronde 67 afsloot op Pebble Beach. Russell Knox uit Schotland staat op vier slagen achterstand met acht onder. 

Phil Mickelson mist de cut

En wat te denken van linkshandige Phil Mickelson, vijfvoudig winnaar op Pebble Beach. Hij miste de cut met 11 slagen nadat hij zijn ronde met 80 slagen eindigde met dubbel bogey, bogey, bogey, par en een quadrupple bogey op de laatste! De 50-jarige sloeg na een goede afslag op deze par 5 zijn tweede links van de green het water in. Na een drop ging ook zijn 4e het water in om vervolgens op dezelfde plek opnieuw te droppen. slag zes kwam wel aan de goede kant van het water en in de bunker,  slag 7 kwam op de green en twee putts verder stond er een 9 op zijn kaart. Zie de video hieronder.