Pebble Beach Pro-Am: Daniel Berger wint met eagle!

Daniel Berger heeft het Pebble Beach Pro-Am gewonnen nadat hij zijn ronde wist te eindigen met een eagle putt. De 27-jarige Berger maakte op de derde dag van het toernooi nog een dubbel bogey op dezelfde hole na zijn eerste drive out-of-bounds geslagen te hebben.

Berger wist nu op de 18e met een putt van 9 meter zijn overwinning veilig te stellen. Hij eindigde in het toernooi met 18-onder op twee slagen afstand van Maverick McNealy. Jordan Spieth kon zijn voorsprong van de ene op de andere dag niet kan vasthouden en werd uiteindelijk met 15-onder gedeeld derde. Spieth wacht nog steeds op een nieuwe overwinning, zijn laatste dateert van 2017.

Berger arriveerde op de 18e tee met een gedeelde voorsprong met Maverick McNealy, de leider in het clubhuis op 16 onder par. Na een super drive en een tweede shot van 228 meter eindigde zijn bal dus op iets van 9 meter van de hole en die wist hij te maken voor een eagle.

McNealy moest genoegen nemen met de tweede plaats en dat werd zijn eerste top-10 finish sinds augustus. Nate Lashley, die ook met 18-onder had kunnen eindigen mits hij geen vier-putt op de 16e green had gemaakt, eindigde op 14-onder.

Toen de laatste groep de turn naderde was het Lashley die het meest consistente golf speelde. Met vier birdies in zijn eerste 9 holes en een birdie op 11 stond hij ineens op 16-onder. Op de 16e had hij een goede afslag maar sloeg hij zijn tweede over de green. Na een redelijke chip volgende er een heen en weer met zijn putter en met uiteindelijk 4-putts stond er een tripple bogey op zijn kaart. De birdie op de 18e liet hem uiteindelijk op 14-onder eindigen. en hij kwam naar voren als een mededinger met drie birdies in vier holes vanaf de zesde voordat hij een andere op de 11e pakte om tot 16 onder te komen. Lashley miste gedurende het toernooi slechts twee keer een fairway!

McNealy begon zich echter plotseling een weg in het klassement naar boven te banen met een spervuur van birdies in zijn tweede negen. Met vier birdies en een eagle putt op de 18e waar hij ook birdie maakte eindigde hij met 16-onder als tweede.

Een emotionele Daniel Berger liet weten na zijn overwinning: “de 18e is een van de beste holes die ik ooit heb gespeeld. Het is duidelijk dat met alles wat er zaterdag is gebeurd en waarbij mijn bal buiten de baan raakte ik nu met een eagle en een overwinning dat snel kan vergeten”.