Het eerste golfnieuws

PGA Qualifying School: Perez gaat met 2 slagen voorsprong de laatste ronde in

ImageMomenteel wordt op de Bear Lakes Country Club in West Palm Beach de PGA Tour National Qualifying Tournament gespeeld. In totaal zes ronden ? 108 holes – zijn bepalend voor wie er volgend jaar op de PGA Tour of op de Buy.com Tour mogen spelen. Voor de 17-jarige Ty Tryon (foto) kan het toernooi niet meer stuk.

Hoewel hij enkele birdie kansen liet liggen, heeft hij op de vijfde dag een indrukwekkende ronde van 70 slagen (2-onder par) gelopen. Met die score steeg hij 49 plaatsen op het scorebord. Tyron: ?Ik maak in elk geval een kans. En ik zal er mijn voordeel mee doen. Ik heb geen grote plannen, ik speel gewoon golf en maak birdies.?

Pat Perez gaat na zijn 5de ronde van 65 slagen aan de leiding met een totaalscore van 333 slagen. Hij heeft twee slagen voorsprong op Kenneth Staton. Tryon, die deze zomer pro werd, staat 15 slagen achter op Perez, maar daar gaat het niet om. De spelers in de top 35 kwalificeren zich voor de PGA Tour en Tryon is slechts drie slagen verwijderd van de cut. Als hij een kaart voor de PGA tour weet te bemachtigen, is hij de jongste speler in de geschiedenis wie dat lukt. Naast de spelers in de top 35 die naar de PGA Tour mogen, gaan de volgende 50 spelers in het eindklassement naar de Buy.com Tour.