Het eerste golfnieuws

Nedbank Golf Challenge: Garcia wint en pakt 2 miljoen dollar aan prijzengeld

ImageDe 21-jarige Sergio Garcia (foto) is de jongste winnaar in de geschiedenis van het Nedbank Golf Challenge. Hij en Ernie Els waren beide ge?indigd op -20 zodat in een play-off uitgemaakt moest worden wie er de uiteindelijke winnaar zou worden. Het toernooi heeft prachtig golf opgeleverd. Els ging de laatste dag in met 3 slagen voorsprong en niemand verwachtte eigenlijk dat Sergia Garcia de grootste bedreiging zou gaan vormen voor hem.

De jonge Spanjaard ging de laatste ronde in met zes slagen achterstand op de Zuid-Afrikaan. Zijn ronde van 63 slagen (9-onder par) bracht hem evenals Els op een score van 20-onder par. Toen Garcia op het punt stond om een birdie te maken op hole 14 werd de wedstrijd tijdelijk stil gelegd vanwege de regen. Na de pauze kwamen Els en Garcia gelijk te staan en op hole 15 ging Garcia voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding met een birdie. Els antwoordde met een birdie op hole 14 zodat de twee spelers weer gelijk kwamen (-20). Op de laatste hole maakte Garcia een onfortuinlijke bogey en Els maakte een moeizame par terwijl hij met een birdie de wedstrijd had kunnen winnen.

De 16e hole, een par 3 van 200 meter, werd de eerste play-off hole. Beide spelers sloegen een ijzer 5 naar de green, waarbij Els een meter of 4 links van de hole eindigde en Garcia zijn bal recht over de vlag in de rough achter de green tot stilstand zag komen. Garcia moest als eerste zijn tweede slag maken, en holede zijn chip uit voor birdie. Els had een goede snelheid in zijn put en hij wist dat hij de put moest uitholen. Zijn bal passeerde echter aan de rechterkant van de hole en dus was de toernooiwinst voor Garcia. Bernhard Langer werd derde met 17-onder par, Mike Weir werd vierde met -16.