Het eerste golfnieuws

PGA Qualifying School: Pat Perez wint, Tryon kan zijn geluk niet op!

ImageTy Tryon (foto), de 17-jarige deelnemer aan de PGA Qualifiying School kan zijn geluk niet op. Met zijn zesde, bogeyvrije ronde van 66 slagen heeft hij zich geplaatst in de top 35. De eerste 35 spelers krijgen een kaart voor de PGA Tour en Tryon is de jongste speler in de geschiedenis die op de PGA Tour zal spelen.

Geen moment leek hij last te hebben van de grote druk op de Bear Lakes Country Club. Zijn totaal kwam op 414 slagen (18-onder par). Afgelopen september heeft de PGA Tour Policy Board een regel aangenomen dat spelers minimaal 18 jaar oud moeten zijn om lid te worden van de PGA Tour. Dat betekent dat hij pas in juni 2002 volwaardig lid is. Tot die tijd mag hij wel alvast deelnemen aan 12 toernooien. Het is een geweldige prestatie van de 17-jarige speler, die zich nu mag gaan meten met spelers als Tiger Woods en David Duval op de zwaarste tour in de golfsport.

Winnaar van de Qualifying School werd Pat Perez met een totaalscore van 405 slagen (27-onder par). Op de tweede plaats, op 26-onder par, eindigden Bob Burns, Pete Jordan en Kenneth Staton.