PGA Championship: Koepka aan kop Luiten door Woods naar huis!

Het was op het nippertje maar Joost Luiten heeft zich met 72 en 72 slagen +4 net aan geplaatst voor het weekend voor het PGA Championship met een gedeelde 68e plaats. Tiger Woods miste hem op 1 slag zijn 72 en 73 slagen waren er 1 teveel om het toernooi te mogen uitspelen. Brook Koepka liet weten het erg moeilijk te hebben gehad tijdens de tweede ronde maar met 63 en 65 slagen heeft hij met 12-onder maar liefst 7 slagen voorsprong op de nummers twee Adam Scott en Jordan Spieth.

Het commentaar op Woods was niet mis en veel gehoord werd de opmerking: “speelt hij niet te weinig, hij mist ritme moet hij niet meer toernooien spelen?” Wat ging er dan nu mis met Woods? Hij miste gewoon teveel fairways en moest dus vanuit het hoge gras zijn bal richting de green slaan. Laten wij eens kijken naar de holes waar hij bogey maakte. Op holes 2, 7, 10, 11, 12 en 14 miste hij dus de fairway en dat werd een bogey. Nu was het niet alleen zijn driver waarmee hij de fairway miste ook zijn houten 3 sloeg hij er soms naast. De statistieken van de PGA vertelden ook veel zo werd zijn driving accurancy slechts 21.43% en als je dat vergelijkt met Koekpa die wist een score te maken van 71.43%.

Koepka had het moeilijk vertelde hij, ook hij miste soms wat fairways maar beperkte het aantal bogeys tot twee. Maar naast de bogeys wist de Amerikaan nog wel even 7 birdies te maken. Er moet nog twee dagen gespeeld worden maar het lijkt dat de titelverdediger Koepka nu alle kaarten in huis heeft om het toernooi opnieuw te gaan winnen.