PGA Championship: Brooks Koepka leidt en Joost Luiten 51e

Titelverdediger Brooks Koepka die zijn ronde samenspeelde met Tiger Woods en Francesco Molinari heeft na de eerste ronde van het PGA Championship de leiding genomen met een ronde van 63 slagen en daarmee een nieuw baanrecord gemaakt! De par van de Bethpage State Park, black course, is 70 slagen dus de score van Koepka kwam zo op 7-onder par. De Amerikaan wist het jaar ervoor met 2 slagen minder dan Woods het toernooi te winnen, toen nog op de Bellerive Country Club.

Tiger Woods liet een ronde van 72 slagen noteren. De Masters winnaar van dit jaar begon zijn ronde met een dubbel bogey op 10 maakte toen birdie op 15 opnieuw een dubbel op 17 (een par 3 van rond de 177 meter) toen opnieuw birdies op de holes 1 en 2 een eagle op 4 en eindigde helaas zijn ronde met bogeys op 5, 7 en 8. Ook Molinari ging rond in 74 slagen.

Ook Joost Luiten eindigde zijn ronde met 72 slagen. Met 4 bogeys en 2 birdies eindigde hij zijn eerste ronde in dit major toernooi, De enige Nederlander in deze wedstrijd kwam daarme op de gedeelde 51e plaats terecht.

Er kwamen ook spelers met echte slechte scores van de baan zoals de linkshandige Bubba Watson met 76 slagen (+6), Lee Westwood met 75 slagen en Sergio Garcia met 74. De Amerikanen Brian Gay en Jeffrey Schmid maakten een ronde van 81 slagen (+11) en de Australiërs Stuart Deane en Craig Hocknull lieten 82 slagen noteren maar de slechtste speler was de Amerikaan Andrew Filbert die met 84 slagen onderaan het klassement staat.