PGA Championship: Brooks Koepka voorlopig aan kop Joost Luiten in de middenmoot

De spelers die in de ochtend hun ronde waren begonnen in het PGA Championship daarvan hebben de meeste deze alweer geëindigd. Wat valt op? Titelverdediger Brooks Koepka (foto boven) die zijn ronde samenspeelde met Tiger Woods en Francesco Molinari begon de eerste ronde met een fabuleuze score namelijk 63 slagen! De par van de Bethpage State Park, black course, is 70 slagen dus de score van Koepka is 7-onder par. Woods en Molinari lieten 72 slagen noteren.

Joost Luiten eindigde zijn ronde net als Woods en Molinari met 72 slagen. Met 4 bogeys en 2 birdies eindigde Luiten zijn eerste ronde in dit major toernooi dus op 2-boven par, De enige Nederlander in deze wedstrijd zal waarschijnlijk in de middenmoot eindigen als iedereen zijn ronde heeft uitgespeeld.

Er kwamen ook spelers met echt slechte scores van de baan zoals de linkshandige Bubba Watson met 76 slagen (+6), Lee Westwood met 75 (+5) slagen en Sergio Garcia met 74 (+4). De Amerikanen Brian Gay en Jeffrey Schmid staan voorlopig onderaan het klassement na een ronde van 81 slagen (+11).

Er zal aan het eind van de wedstrijd een nieuwe update volgen,