PGA Championship: Brooks Koepka naar nieuwe overwinning? Joost Luiten bijna laatste!

Zijn scores worden wel hoger maar met een voorsprong van 7 slagen kan een nieuwe titel hem toch bijna niet meer ontgaan? Brooks Koepka staat na drie ronden in het PGA Championship op 12-onder par en heeft 7 slagen voorsprong op Harold Varner II, Jazz Janewattnanond, Luke List en Dustin Johnson. De Amerikaan en titelverdediger hield zijn score op 70 slagen na het maken van drie birdies maar ook drie bogeys.

Kunnen de Amerikaan Varner II en of de Thai Janewattnanond nog voor een verrassing zorgen? De twee gingen op de derde dag rond in 67 slagen, drie minder dan Koepka maar moeten dus minimaal 7 slagen overbruggen op de laatste dag! Of als wij aan een negatief scenario denken kan Koepka op de laatste dag meer bogeys maken dan birdies en zo de spelers meer ruimte geven om een inhaalrace te beginnen, wij gaan het zondag allemaal zien.

Janewattnanond heeft zijn voornaam Jazz te danken aan zijn vader die een groot Jazz liefhebber is. Ook heeft de Thai als veel anderen een tijd als monnik geleefd waarbij het mediteren hem nog steeds helpt om ontspannen op de golfbaan te blijven.

Joost Luiten kwam op de een na laatste plek in het klassement te staan na een derde ronde van 77 slagen. Met +11 deelt hij die met de Amerikaan David Lipsky die eveneens 77 slagen nodig had. Rich Beem staat onderaan in het klassement na 82 slagen op zaterdag en +16 voor het toernooi.

Ook Luiten had last van de rough op zaterdag, wat verkeerde afslagen die naast de fairway terecht kwamen en wat drie-putts zorgden voor een andere scores dan par op die holes. Op de tweede hole een afslag in de rough, daarna voor de green, een slechte chip en een drie-putt verder stond daar ineens een dubbel bogey op zijn kaart. Ook op de 18e was daar ineens een drie-putt waardoor hij bogey maakte.