PGA Championship: Brooks Koepka wint Joost Luiten 64e en hole-in-one voor Bjerregaard

Brooks Koepka heeft opnieuw het PGA Championship gewonnen, maar hoe? De Amerikaan had zijn slechtste ronde in deze major en met 74 slagen hield hij toch zijn voorsprong van 2 slagen en wel op zijn landgenoot Dustin Johnson. Er waren op de laatste dag diverse scenario’s mogelijk dat Koepka zijn voorsprong nog verder zou uitbouwen of juist meer bogeys dan birdies ging maken en dat laatste werd het geval.

Koepka was niet de enige die slechter speelde dan zijn ronden ervoor. Ook Harold Varner II en Jazz Janewattnanond die na ronde 3 nog op 5-onder stonden zakten weg naar de 36e en gedeelde 14e plaats. Zij gingen in 81 en 77 slagen rond.

Dustin Johnson maakte het spannend op de laatste dag. Met 69 slagen kwam hij nog het dichts bij Koepka. Het waren die drie bogeys in zijn tweede negen die hem van een eventuele overwinning af hielden.

En Joost Luiten? Luiten ging heel netjes in 70 slagen rond, par, maar eindigde voor de wedstrijd op de gedeelde 64e met een eindscore van +11.

Matt Wallace eindigde als de hoogst genoteerde Europeaan met 2-onder en de gedeelde derde plaats. Rory McIlroy die de laatste tijd een beetje aan het kwakkelen is met zijn scores zag zich met 72, 71, 69 en opnieuw 69 slagen eindigen op +1 en de gedeelde 8e plaats er zit dus progressie in!

Hole-in-one

Lucas Bjerregaard wist nog een hole-in-one te maken en wel op de 17e. De Deen die voor het eerst speelde in deze major gebruikte een ijzer 6 voor de 17e hole van Bethpage Black. Bjerregaard was ook diegene die Tiger Woods in maart in het WGC-Dell Matchplay eruit knikkerde.