Het eerste golfnieuws

Pech voor Bensdorp in Kenia

ImageDe Nederlanders zijn niet slecht gestart in het 2002 Sameer Kenya Open. Guido van der Valk, vorig jaar nog amateur, speelde zijn ronde in 72 slagen (+1). Niels Kraay kwam met 75 slagen van de baan (+4). Hayo Bensdorp (foto) had op de baan van de Muthaiga Golf Club 74 slagen nodig (+3).

Bensdorp begon donderdag zijn ronde op de 10e hole en maakte een par op de eerste. Op de tweede hole, een par 3 van 163 meter, sloeg Bensdorp zijn bal naast de green in de bunker. Daar aangekomen zag hij dat zijn bal ingeplugd in het zand lag. Hij raakte de bal iets te vol waardoor deze over de green heen vloog en opnieuw in een bunker landde. Het resultaat was een dubbel bogey.

Er viel helaas nog een andere dubbel bogey te betreuren en deze viel op hole 8 en ook daar was er een bunker die niet echt meewerkte. Hij maakte verder nog over zijn ronde 1 birdie en de rest van de holes speelde hij in par.

Bensdorp maakte een zeer ontspannen indruk, maar heeft wel enigszins last van een nekwervel. Hij hoopt dan ook dat dit niet verder voor problemen gaat zorgen.

De Engelsman Ben Mason gaat met een score van -8 (63 slagen) aan de leiding. De uit Liverpool afkomstige Sandeep Grewal staat met -7 op de 2e plaats die hij moet delen met de Keniaan John Kiondo en de Zuid-Afrikaan Omar Sandys.

Voor diegenen die een blik willen werpen op de golfbaan waar deze wedstrijd wordt gespeeld, is deze link erg leuk: http://www.africa360.com/muthaigagolf.html