Het eerste golfnieuws

Golfer Sergio Garcia verveelt toeschouwers met routine

ImageBij de meeste professionals begint de spanning bij de voorbereiding van de slag bij het naar achter halen van de club. Voor Sergio Garcia begint het al wanneer hij zijn positie bij de bal inneemt. Veel toeschouwers beginnen zich langzamerhand te ergeren aan zijn ritueel. Als de wedstrijd spannend wordt herpakt hij zijn grip wel zo?n 35 tot 40 keer.

Ongeveer een jaar geleden is de 22-jarige Spanjaard ermee begonnen en het is nu vaste routine geworden. Veel mensen ergeren zich mateloos aan het re-grippen wat vaak heel lang duurt. Ze tellen hoeveel keer hij zijn vingers opnieuw rond de club vouwt en kunnen het nauwelijks nog aanzien. Sommigen denken dat het slechts een fase is waardoor de jonge Spanjaard heen moet en dat het maniertje van zelf verdwijnt als hij wat ouder is.

Anderen denken dat het pure noodzaak is voor een goede concentratie. En de pessimisten denken dat het een slechte gewoonte is die Garcia?s spel zal ru?neren.

Tijdens het Match Play Championship in La Costa was er een vrouw die ging klagen bij de wedstrijdleiding dat Garcia haar mateloos irriteerde en dat ze het niet meer kon aanzien. Garcia trekt zich weinig van alle commotie aan: ?Al zou ik het gevoel hebben dat ik 100 keer moet re-grippen, dan zou ik dat doen. Wie zich daar aan ergert, kijkt maar niet.?