Patrick Reed – alias Captain America – verrijkt 100ste KLM Open

Bezoekers van de 100ste editie van het KLM Open kunnen zich dit jaar verheugen op een spraakmakend deelnemersveld. Naast de al eerder aangekondigde Sergio Garcia, de meest succesvolle Ryder Cup-speler ooit, kunnen fans zich ook opmaken voor de komst van Patrick Reed, alias Captain America. Beide uitgesproken en kleurrijke Ryder Cup vedettes wonnen recent The Masters. Garcia deed dat in 2017 en Reed in 2018. Het oudste internationale sporttoernooi van Nederland vindt plaats van 12 tot en met 15 september op The International in Amsterdam.

Meer Ryder Cup-sterren met Westwood en Pieters
Reed en Garcia zijn niet de enige Ryder cup-helden die in september hun opwachting maken. Lee Westwood werd tien keer geselecteerd voor deze legendarische strijd tussen Amerika en Europa waarvan hij er zeven won. De voormalig nummer één van de wereld speelt voor de twaalfde keer mee in het KLM Open. In 1999 won hij het toernooi op de Hilversumsche. Naast deze overwinning eindigde hij nog drie keer als derde en een keer vijfde.

Voormalig Ryder Cup-speler Thomas Pieters won het KLM Open in 2015. Nu zal de drievoudig European Tour-winnaar op gaan voor zijn tweede titel in Nederland. De 27-jarige Belg is samen met Thomas Detry ook wereldkampioen geworden en gebrand op meer succes.

Matt Wallace plafond nog niet bereikt
In 2018 won Wallace maar liefst drie keer op de European-tour en de Engelsman leek op weg naar Ryder Cup selectie in datzelfde jaar. Dat bleek achteraf een brug te ver. Maar kenners denken dat dit slechts een hobbeltje was in een carrière die zijn plafond nog niet heeft bereikt. In mei van dit jaar eindigde Wallace op een gedeeld derde plaats in het US PGA Championship, waarmee zijn focus op de Majors meteen vruchten afwierp.

Titelverdediger Joost Luiten
Joost Luiten bracht het Nederlandse publiek in vervoering met zijn twee KLM Open-zeges in 2013 en 2016. In 2018 moest Luiten verstek laten gaan vanwege een polsblessure. De titelverdediger neemt het in deze jubileumeditie op tegen een sterk deelnemersveld. Luiten zal de hulp van het thuispubliek goed kunnen gebruiken als hij dit sterrenensemble wil verslaan om zijn derde titel te veroveren.

Meer over Patrick Reed
Masters winnaar en Ryder Cup held Patrick Reed gaat zijn debuut maken in het KLM Open. De Amerikaan is een absolute wereldtopper met vijf overwinningen op de Amerikaanse Tour, onder welke de Masters 2018 en het WGC Cadillac Championship 2016. Reed heeft zich vooral onderscheiden in de Ryder Cup waar hij in 2014 zijn debuut maakte met 3,5 punten uit vier wedstrijden. Zijn memorabele Ryder Cup-match tegen Rory McIlroy in 2016 is de boeken ingegaan als een van de meest spannende maar ook vermakelijke match-play wedstrijden ooit. De uitgesproken Reed kreeg niet voor niets de bijnaam ‘Captain Amerika’. Niet alleen door zijn goede spel, maar ook door zijn uitgelaten juichen en opzwepen van het publiek. Hij is lifetime honorary member van de European Tour en is een graag geziene speler waar dan ook ter wereld.

Goede bereikbaarheid dankzij sponsor Schiphol
Het KLM Open kent dit jaar een bijzondere nieuwe partner. Schiphol heeft zich voor deze 100ste editie als sponsor verbonden onder andere door parkeerterreinen van Schiphol van het toernooi beschikbaar te stellen. Vanaf de parkeerplaats worden shuttlebussen ingezet die bezoekers in 15 minuten naar de ingang van het terrein vervoeren.

Naast Schiphol is ook vliegtuigbouwer Embraer dit jaar sponsor geworden van het KLM Open. Het contract is getekend voor een jaar.

Het KLM Open al 100 jaar vernieuwend
Het KLM Open heeft altijd al uitgeblonken in sfeer en vernieuwing. Het toernooi is al jaren een van de best bezochte toernooien van de European Tour met 45.000 toeschouwers over vier toernooidagen. Het KLM Open staat sinds drie jaar vooral bekend om het concept dat een hele nieuwe dynamiek in op de European Tour brengt. ‘Beat the Pro’ is wereldwijd uitgegroeid tot een spektakel waar spelers naar uitkijken en commentatoren niet over uitgepraat raken. Dit jaar wordt de strijd tussen amateurs en professionals op de par-3 hole 13 gestreden. Nieuw op The International is dat amateurs het ook op de finale dag mogen opnemen tegen de pro’s op deze hole. Met uitzondering van de laatste zes flights.