Burmester en Pieters een van de USGA’s Sectional Qualifying winnaars en spelen in het US Open

Deze week werd in Engeland een USGA’s Sectional Qualifying-evenement gespeeld met als doel het winnen van een startbewijs voor het US Open. Er waren flink wat bekende namen die meededen zoals Lee Westwood, Robert Rock en bijvoorbeeld Andrew Johnston.

De Zuid-Afrikaanse Dean Burmester boekte zijn plaats in het US Open in Pebble Beach dat volgende week gespeeld wordt na het winnen van het USGA’s Sectional Qualifying-evenement op 3 juni in Walton Heath Golf Club.

De 30-jarige uit Bloemfontein in Zuid-Afrika opende met een ronde van van negen-onder-par 63 slagen en liet een ronde volgen van 65 slagen om met 16-onder totaal voor 36 holes een comfortabele overwinning te pakken.

Ook Sam Horsfield wist met 67 en 65 slage zich eenvoudig te plaatsen met 12 onder par. Marcus Fraser en Clément Sordet deelden de derde plaats.

“Het was nog een lange weg om voor deze kwalificatiewedstrijd te komen,” zei Fraser. “Ik was eerste reserve voor Made in Denemarken en stapte niet in, ik speelde niet geweldig in België en miste de cut. Ik speelde vandaag niet goed, maar de putter was zo goed als het ooit is geweest en die heeft mij gekwalificeerd. Dit wordt mijn vierde US Open en ik kijk er echt naar uit. ”

Marcus Kinhult, Matthieu Pavon en Lee Slattery behoorden tot de vroege finishers die hun plaats veilig hadden gesteld met negen onder par, terwijl op een gedeelde achtste plaats zes golfers waren, waaronder de Belg Thomas Pieters (foto), die de laatste hole birdiede om een ​​play-off te voorkomen, en Nieuw-Zeelandse amateur Daniel Hillier. Justin Walters uit Zuid-Afrika, die in Horley woont en lid is van de London Club, eindigde op een 8-under par, waarbij hij een 10-foot putt maakte op de laatste hole om in zijn eerste US Open te komen.

Een play-off van vijf man was nodig om te bepalen wie de 14e en laatste plek zou innemen. Renato Paratore won van Bernd Wiesberger met een birdie op het tweede extra hole, terwijl Nacho Elvira de tweede alternatieve plek veilig stelde.