Minkyu Kim en Daniel Suchan leiden in Zwitserland, Wil Besseling beste Nederlander

16 09 2017 Besseling foto Getty Images

Wil Besseling is de hoogst genoteerde Nederlander na de eerste ronde van het Swiss Challenge in Zwitserland. Besseling wist met 67 slagen hoog in de bergen zijn score te maken. Hij leverde een kaart in zonder bogeys maar wel met 4 birdies. Met zijn 4-onder, de par is 71, kwam hij op de gedeelde 12e plaats terecht. Lars van Meijel,een van de vroege starters, wist eveneens 4 birdies te maken maar had ook een bogey in zijn ronde. Hij deelt met 3-onder de 27e plaats. Daan Huizing weet op een of andere manier best veel birdies te maken maar helaas ook dit keer wat bogeys. Met 5 birdies en 3 bogeys eindigde hij de eerste dag en staat 38e.

Maarten Lafeber, Reinier Saxton en Darius van Driel begonnen het toernooi niet al te best. Met 72, 76 en 77 slagen kwamen de spelers ruim boven de cut te staan die hoogstwaarschijnlijk op 1 komt te liggen. Van Driel, vorige week nog tweede in Belgie, zag zijn score teniet gaan door een paar ballen out-of-bounds op de 15e. Hij maakte daar een tripple.

Minkyu Kim (foto) en Daniel Suchan namen de leiding in het toernooi. Met 8-onder delen de twee de eerste plaats. Even leek dan Sushan naar een ronde onder de 60 slagen zou gaan. Na 15 holes spelen stond de Tsjech op 9-onder maar een par op hole 6 en 7 en een bogey op 8 hield hij zijn score op 8-onder. De spelers waren gestart vanaf hole 9 dus eindigen na hole 8.