DP World Tour

Pakt Jon Rahm een dubbele overwinning in Dubai waar Luiten gedeeld 20e is!

Met nog 1 ronde te gaan heeft Joost Luiten een flinke sprong gemaakt in het klassement van het DP World Tour Championship in Dubai. De Nederlander wist toch een van de lagere rondes te maken op zaterdag en wel met 68 slagen. Opvallende is dat de scores van Luiten steeds lager worden. Was het op de eerste dag nog 74 slagen de dag erop werden het 71 slagen en nu 68. Een overwinning zal voor Luiten niet meer haalbaar zijn want zijn achterstand op de leiders zijn 12 slagen. Met een lage ronde op zondag kan hij opnieuw flink stijgen en een zeer grote cheque tegemoet zien.

Jon Rahm kan met een overwinning ook de nieuwe nummer 1 worden in de algemene ranking van de European Tour. De 25-jarige Spanjaard wist met 66 slagen naast de Fransman en 34-jarige Mike Lorenzo-Vera op de nummer 1 plek te komen.

Rahm heeft genoeg aan een nummer twee klassering of een overwinning in het toernooi om ook de Race to Dubai op zijn naam te zetten. Rahm kan dus een flinke bonus pakken mocht hij eerste of tweede worden.

Op de golfbaan van de Jumeriah Golf Estates wist Rory McIlroy de laagste ronde te maken. Met 65 slagen kwam de 30-jarige de golfbaan afgelopen. In het commentaar naar de pers liet McIlroy weten dat hij vindt dat hij de beste golfer van de wereld is. Met 13-onder heeft hij slechts 2 slagen achterstand op de leiders.

De winnaar van vorig jaar Danny Willett staat met 8-onder gedeeld 7e.

Luiten start met ronde net boven par in Dubai waar Lorenzo-Vera de leiding pakt