Luiten start met ronde net boven par in Dubai waar Lorenzo-Vera de leiding pakt

Joost Luiten is het DP World Tour Championship in Dubai begonnen met 74 slagen (+2). De enige Nederlander in dit toernooi kwam op de Jumeirah Golf Estates tot het maken van twee birdies maar ook twee bogeys en helaas op de 15e een dubbel bogey. Luiten was niet de enige met 74 slagen ook Henrik Stenson, Ian Poulter en Patrick Reed kwamen met dezelfde score van de golfbaan.

Met 63 slagen kwam Mike Lorenzo-Vera het clubhuis binnen gelopen. De Fransman nam daarmee 1 slag voorsprong op Rory McIllroy die dit keer met een gelegenheids caddy speelt en wel Niall O’Conner een voormalig rugby speler. De Spanjaard Jon Rahm kwam met 6-onder op de derde plaats en hij heeft weer 1 slag voorsprong op de Engelsen Tommy Fleetwood en Tom Lewis.

Laatste met 77 slagen (+7) is de 30-jarige Andre Pavan. De Italiaan had vooral in zijn eerste 9 holes bijna enkel bogeys en wel 6 stuks. In zijn tweede wist hij nog birdies te maken op 12 en 13 voordat hij een dubbel liet noteren op de 14e. Met nog eens twee birdies en een bogey op de 18e eindigde hij dus zijn ronde met 77 slagen.

Luiten speelt samen met Garcia in het DP World Tour Championship