Kassa voor Jon Rahm na winnen DP World Tour Championship en Race to Dubai

Joost Luiten wist zijn score op de laatste dag niet lager dan krijgen dan 72 slagen. De 33-jarige Nederlander eindigde daardoor met 3-onder voor het toernooi gedeeld 20e en dat was goed voor een cheque van ruim 53.000.

Op de Jumeirah Golf Estates in Dubai wist Jon Rahm het toernooi te winnen en daarmee ook de Order of Merit van de European Tour. De 25-jarige Spanjaard maakte het nog even flink spannend in Dubai en eindigde met 19-onder op 1 slag van de Engelsman Tommy Fleetwood de tweede werd.

Toen Rahm bogey maakte op de 15e en Fleetwood juist een birdie maakte op dezelfde hole stonden de twee ineens bijna gelijk in het klassement. Toen Fleetwood vervolgens birdies op de 17e en 18e maakte stonden de twee gelijk op de nummer 1 plek. De birdie van Rahm ook op de 18e gaf hem dus 1 slag verschil op Fleetwood en daarmee pakte hij ook de overwinning.

Rahm werd ook door zijn overwinning de nieuwe nummer 3 in de wereldranking. De winnaar in Dubai verdiende deze week iets van 2.5 miljoen euro en met de cheque van de winnaar van de Race to Dubai kreeg hij er nog eentje bij van 2 miljoen. De nummers 2, 3, 4 en 5 ontvingen aan het eind van het seizoen 1.2 miljoen, 750.000, 600.000 en 400.000 euro. Fleetwood eindigde op de tweede plek in de algemene ranking van de Europese Tour waar Bernd Wiesberger, Shane Lowry en Matthew Fitzpatrick uiteindelijk derde, vierde en vijfde werden.

Pakt Jon Rahm een dubbele overwinning in Dubai waar Luiten gedeeld 20e is!