Het eerste golfnieuws

Padraig Harrington wint in play-off het Dunhill Links Championship

ImageEen uitstekende prestatie van Rolf Muntz heeft ervoor gezorgd dat hij met 68, 74, 66 en opnieuw 66 slagen op de gedeelde 9e plaats in het Dunhill Links Championship is ge?indigd. Er lag een flink bedrag voor Muntz te wachten van 104.133 euro en daarmee steeg hij in de Order of Merit naar de 50e plaats. Muntz heeft dit seizoen al ruim 393.000 euro verdiend.

Maarten Lafeber kwam met 71, 69, 72, en 67 slagen (-9) op de gedeelde 23e plaats terecht. Voor hem lag er een cheque van 52.558 euro klaar. Lafeber zakte een aantal plaatsen in de Order of Merit naar de 57e positie. Hij verdiende dit seizoen ruim 363.000 euro.

Padraig Harrington heeft het Dunhill Links Championship gewonnen na een dramatische play-off tegen de Argentijn Eduardo Romero. Beide spelers eindigden gelijk toen Romero een putt van nog geen 2 meter op de 18e hole had gemist.

De eerste play-off hole werd door beide spelers met een par ge?indigd. Op de tweede play-off hole sloeg Harrington een metal wood 3 en Romero een driver van de afslagplaats. Beide spelers lagen midden fairway, alleen Romero een eind verder.

Harrington moest als eerste zijn 2e slag naar de green maken en sloeg deze op 2 meter van de pin. Romero, die een lobwedge over hield, raakte de bal perfect en deze eindigde op nog geen meter van de pin. Harrington maakte zijn birdie putt en Romero?s bal ging onder de hole langs. Na afloop vloog de vrouw van Harrington hem in de armen (foto).

Het toernooi kende een aantal bijzondere momenten zoals: de albatros van Colin Montgomerie op dag 3, de 4 bunker slagen uit een en dezelfde bunker van Ernie Els eveneens op de derde dag en het vroegtijdig verlaten van het toernooi door dezelfde speler omdat zijn vrouw aan de bevalling begonnen was.

Colin Montgomerie kwam nog erg dicht bij een nieuw baanrecord, maar een bogey op de 18e verpestte dat. Hij eindigde zijn ronde met 10 birdies en 1 bogey.