Het eerste golfnieuws

Charles Howell wint het Michelob Championship

ImageMet een overwinning in het Michelob Championship heeft de 23-jarige Charles Howell zijn eerste toernooi zege op de PGA Tour behaald. Met een laatste ronde van 67 slagen en een totaal van 14-onder-par wist hij de leider na drie dagen Brandt Jobe, twee slagen voor te blijven.

Howell?s ronde van 67 slagen was de laagste ronde van de dag, de putts vielen en hij maakte geen fouten. Zijn beste finish was vorig jaar toen hij als tweede eindigde in Milwaukee. Als student won hij in 2000 het NCAA University Championship in Oklahoma State.

Brandt Jobe die ook nog steeds een eerste toernooi zege op de PGA Tour moet halen, verloor de wedstrijd op de laatste holes. Twee bogies over de laatste 3 holes verknalden zijn kans op de titel.

Ryder Cup speler Scott Hoch eindigde op 12-onder-par op de 3e plaats. De Australi?r Geoff Ogilvy werd 4e met 273 slagen (-11). Billy Mayfair, ook na de derde dag dichtbij een toernooi overwinning, liet teveel slagen liggen en eindigde op 10-onder-par op de 5e plaats.