Padraig Harrington en veel andere wereldtoppers in KLM Open

Padraig Harrington Golfsupport

Padraig Harrington GolfsupportBezoekers van het KLM Open 2017 kunnen zich verheugen op het meest spraakmakende deelnemersveld van de laatste jaren. Naast viervoudig majorwinnaar Ernie Els komt ook drievoudig majorwinnaar Padraig Harrington (foto ) naar Nederland. Hij is een van de dertien Ryder Cup-spelers en zeventig toernooiwinnaars die van 14 tot en met 17 september hun opwachting maken op The Dutch in Spijk.

Harrington is tweevoudig winnaar van het Brits Open (2007 en 2008) en won in 2008 het US PGA Championship. Vorig seizoen boekte hij in de Portugal Masters zijn vijftiende European Tour-zege. De Ier, volgende week wordt hij 46, behaalde zijn beste resultaat in Nederland in 2002 met een derde plaats.

Op de entry list van het KLM Open 2017 staan meer aansprekende namen. Meest in het oog springend is de deelname van Ernie Els en Lee Westwood, beide spelers zijn voormalig nummer 1 van de wereld.

Ook Ross Fisher, precies tien jaar geleden winnaar van het KLM Open en de huidige nummer acht van de Race to Dubai, komt naar Nederland. De speler uit de top-50 van de wereldranglijst behaalde in 2007 zijn eerste overwinning in het KLM Open.

Naast spelers met jarenlange ervaring op de Tour en een indrukwekkend palmares, komt op het KLM Open ook de nieuwe generatie topgolfers in actie. Bijzonder is de deelname van de pas 18-jarige Phachara Khongwatmai. De jonge Thaise golfer geldt als een sensatie in het internationale golf sinds hij op 14-jarige leeftijd de jongste winnaar ooit werd van een proftoernooi. Dit jaar werd hij tweede in het ISPS HANDA World Super 6 Perth.

Vorig jaar bracht Joost Luiten The Dutch in vervoering met zijn tweede KLM Open-zege (2013, 2016). De titelverdediger en thuisfavoriet krijgt in ‘zijn’ toernooi ook concurrentie van onder anderen Bernd Wiesberger, Chris Wood, Andy Sullivan, Thongchai Jaidee, Jordan Smith, Kiradech Aphibarnrat en Victor Dubuisson.