Het eerste golfnieuws

Ook laatste Europeaan Olazabal naar huis in Accenture Matchplay Championship

ImageIn het Matchplay Championship versloeg Jose Maria Olazabal zijn tegenstander tot twee maal toe op de laatste hole. Dat lukte hem bij Retief Goosen en Mark Calcavecchia, maar niet bij Brad Faxon. Hij verloor zijn strijd tegen Faxon in de kwartfinale op de 20ste hole.

Met een prachtige birdie op de 18de hole wist Olzabal extra holes af te dwingen. Aangemoedigd door de Europese toeschouwers op de tribune, waaronder Ian Poulter die op de Europese Tour speelt, halveerde de Spanjaard de eerste extra hole. Na bijna identieke tee shots op de tweede extra hole moest Olazabal als eerst putten. Zijn put bleef te kort en Faxon, die de put van zijn tegenstander goed bestudeerd had, deed er zijn voordeel mee en won de partij.

Dit betekent dat Olazabal, de laatste Europeaan in het toernooi, nu ook uitgespeeld is. De foutloze ronde van Paul Azinger waarmee hij met 2 & 1 won van Bob Estes, bracht hem in de halve finale tegen Scott McCarron (foto). McCarron gaat door naar de finale want hij won met 1 up van Azinger. In de finale zal hij Kevin Sutherland treffen, die met 1 up won van Faxon.
Zeven van de acht spelers in de kwartfinale waren Amerikanen, waarvan er twee in het Ryder Cup team zitten. Voor de organisatie van het Matchplay Championship is het spijtig dat Tiger Woods al uitgespeeld is, want hij trekt natuurlijk veel aandacht van de media en het publiek. Voor de ware liefhebber van golf maakt het echter niet zo veel uit: de finale belooft uitermate spannend te worden.