Het eerste golfnieuws

Lafeber 30e, Derksen 64e in Caltex Singapore Masters

ImageMaarten Lafeber (foto) is als beste Nederlander ge?indigd in het Caltex Singapore Masters. Met 74 slagen (+2) kwam hij op de laatste dag van het toernooi van de baan. Zijn score had er heel anders uit kunnen zien als hij geen dubbel bogey op de 9e had gemaakt. Lafeber?s totaal werd 287 slagen (-1). Zijn 30e plaats leverde hem ruim 9000 euro op.

Robert-Jan Derksen, die voor het eerst de cut haalde dit jaar op de European Tour, eindigde op de gedeelde 64e plaats. Ook Derksen maakte op hole 9 net als Lafeber een dubbel bogey. Hij eindigde zijn wedstrijd met 293 slagen (+5). De 9e hole van 411 meter lang leverde niet alleen de Nederlandse spelers problemen op. De hole is niet lang maar omdat er water in het spel is, is target golf een noodzaak.

De Indi?r Arjun Atwal won het 2002 Caltex Singapore Masters en werd daarmee de eerste speler uit India die een wedstrijd won op de European Tour. Met een laatste ronde van 68 slagen (-4) en een totaal van 274 slagen (-14) won hij met 5 slagen verschil op de nummer 2, de linkshandige Richard Green. De 28-jarige Atwal won een check van ruim 150.000 euro. Nick Faldo eindigde op de 3e plaats. Faldo raakte op de 3e dag van het toernooi nog aardig ge?rriteerd omdat hij meerdere puts miste. Een fotograaf die in zijn lijn zat moest het dan ook ontgelden en werd op niet te misverstane wijze gevraagd om elders plaats te nemen.