Het eerste golfnieuws

Kevin Sutherland wint het Accenture World Match Play Championship

ImageKevin Sutherland heeft het Accenture World Match Play Championship gewonnen en pakte daarmee de hoofdprijs van 1 miljoen euro.

Dat hij won had hij echt te danken aan het sterke putten. Hij sloeg zijn drives bijna niet op de fairway, maar wist altijd zijn par te maken en of hij dat nou moest doen van achter een boom, in de rough, vanuit een fairwaybunker: hij wist de green te halen.

Op de 33e hole nam Sutherland voor het eerst een voorsprong en met 1 up kwam hij op de afslag van de 36e hole. Opnieuw een slechte drive die links van de fairway in de rough landde en zijn slag naar de green landde voor de green in de bunker. McCarron sloeg een goede drive, midden fairway, zijn bal op nog geen 2,5 meter van de pin en een put voor birdie ging rechts van de hole er langs. Sutherland wist zijn bal vanuit de bunker op nog geen halve meter van de hole te slaan en maakte zijn par en won daarmee de partij. Sutherland begon aan zijn wedstrijd nog als 62e op de wereldranglijst, na deze overwinning zal hij flink stijgen.

De 36-jarige Scott McCarron vond dat hij beter speelde dan zijn opponent maar gaf ook toe dat hij na 2 up voorsprong niet had verwacht dat hij nog zou verliezen. Er was altijd nog een check voor de 2e plaats van 500.000 Euro voor McCarron.

20 jaar geleden speelden Sutherland en McCarron ook een matchplay wedstrijd toen zij nog op de middelbare school zaten. Sinds die tijd zijn het nog steeds goede vrienden. Brad Faxon won zijn partij van Paul Azinger op de 19e hole en werd daarmee 3e.