Het eerste golfnieuws

Montgomerie wil niet meer op Amerikaanse bodem spelen

ImageVoormalig Europees nummer een, Colin Montgomerie, zal na dit seizoen niet meer spelen in Amerika. De 38-jarige Schot werd tijdens zijn eerste ronde tegen Scott McCarron in het Accenture World Match Play Championship in Californie uitgejoeld en gehinderd door het Amerikaanse publiek.

Tegen de Daily Mail zei Montgomerie: “Ik loop hier op mijn laatste benen. Deze zomer word ik 39 jaar en ik heb er geen zin meer in om uitgescholden te worden. Ik heb dit seizoen nog een aantal verplichtingen in Amerika lopen die ik na zal komen, maar daarna is het afgelopen. Als het tijdens de eerste ronde van een relatief klein toernooi al zo uit de hand loopt, hoe erg zal het publiek zich dan misdragen op de laatste holes van een major?

Ik heb besloten me te concentreren op Europa, dan ben ik ook veel meer bij mijn familie. Hoe Tiger Woods en Sergio Garcia het redden met dat onbehouden publiek is voor mij een raadsel, maar ik pas er voor.” Er waren nog veel fans die naar het managementbureau van Montgomerie e-mails verstuurden met excuses voor het gedrag van hun mede Amerikanen. Zij hopen op nog een optreden van Montgomerie.