Het eerste golfnieuws

Lafeber klimt, Derksen zakt weg in klassement, Arjun Atwal leidt na 3 dagen Caltex Singapore Masters

ImageDe lucht van Singapore werd weer aardig verstoord door straaljagers die hun oefeningen aan het doen waren voor de vliegshow die volgende week gehouden wordt. Het geluid was soms oorverdovend en de spelers keken dan ook regelmatig ge?rriteerd omhoog. Voor de vliegtuigspotters was het een dag om niet te vergeten, er werden loopings en halsbrekende combinaties gevlogen.

Maarten Lafeber herstelde zich goed van zijn 76 op de 2e dag van het toernooi waarin hij alleen bogeys kon maken. Nu speelde Lafeber zijn ronde in 70 slagen (-2) en maakte hij opnieuw birdies (4) en 2 bogeys. Hij deelt de 17e plaats met een score van (67, 76,70) 213 slagen (-3).

Robert-Jan Derksen zakte weg in het klassement door zijn 3e ronde in 76 slagen te spelen. Het waren 2 dubbel bogeys die zijn score verpestten. Hij speelde zijn 1e negen nog met 1 birdie en 1 bogey. De 2e negen begon hij met een birdie op 11, bogey op 12 en opnieuw een birdie op 13. Op de 15e, een par 5 van 512 meter, ging hij de mist in. De vorige dagen kon hij ook geen birdie maken op deze hole en vandaag maakte hij zelfs een dubbel bogey. Misschien toch aangeslagen door deze dubbel bogey maakte hij op de 17e (een par 3 van 184 meter) opnieuw een dubbel bogey. Waarschijnlijk sloeg hij zijn bal rechts van de green in het water en kon hij daarvandaan geen goede up en down voor bogey maken.

De Indi?r Arjun Atwal gaat na 3 dagen spelen in Singapore aan de leiding. Nick O?Hern (foto), na 2 dagen spelen nog eerste, maakte een bogey op de laatste hole en zakte daarmee naar de gedeelde 2e plaats. De linkshandige O?Hern maakte tijdens de pro-am op de 17e nog een hole-in-one, maar daar stond toen geen auto op.