Het eerste golfnieuws

Ook Garcia naar huis in Accenture World Match Play Championship

ImageSergio Garcia is de laatste topgolfer die de volgende ronde van het Accenture World Match Play Championship niet haalde. Hij verloor met 1 hole van Scott McCarron.

De 22-jarige Spanjaard heeft wel degelijk kansen gehad om te winnen, maar verloor vanwege zijn slechte puts op de 15e, 16e en 17e hole. Hij had een birdie nodig op de laatste hole om gelijk te komen met McCarron, maar zijn put was te kort. Garcia na afloop: ?Ik speelde vandaag goed, maar ik kreeg geen bal in de hole. Ik heb heel wat puts gemist.?

De uitschakeleling van Garcia betekent dat er slechts een Europeaan is doorgedrongen tot de kwartfinale van het toernooi: Jose Maria Olazabal (foto). Eerder verloren Tiger Woods, David Duval en Phil Mickelson hun partij. Olazabal won van Mark Calcavecchia met twee up. Bob Estes won zijn partij tegen voormalig wereldnummer een Nick Price. Andere spelers in de kwartfinale zijn Tom Lehman, Brad Faxon, David Toms, Kevin Sutherland en Paul Azinger. Azinger had twee extra holes nodig om zijn partij te kunnen winnen van Niclas Fasth.

Accenture Match Play Championship scores

ESTES 1 UP WINT VAN
PRICE

AZINGER 20 Holes WINT VAN
FASTH

MCCARRON 1 UP WINT VAN
GARCIA

LEHMAN 4 and 3 WINT VAN
GOGEL

FAXON 3 and 2 WINT VAN
COOK

OLAZABAL 2 UP WINT VAN
CALCAVCIA

STHRLND K 4 and 3 WINT VAN
FURYK